• Blue Origin a ironizat zborul lui Richard Branson de duminică într-o postare pe Twitter.
  • Jeff Bezos va zbura cu racheta New Shepard pe 20 iulie și va depăși linia Karman.
  • Evenimentul va începe la ora 14.30, pentru ca lansarea să aibă loc la 16.00.

Miliardarii nu se întrec doar pe Pământ, ci și în Spațiu. Compania lui Jeff Bezos, Blue Origin, a ironizat zborul lui Richard Branson de duminică.

Deși Jeff Bezos i-a urat baftă înainte și l-a felicitat după eveniment pe Branson, e clar că își dorește ca zborul de peste o săptămână să fie considerat mai important. Așa că Blue Origin a postat o imagine în care făcea o comparație iar principalul lucru de care se agață este altitudinea.

Richard Branson și nava Unity au ajuns la 85 de kilometri, iar Blue Origin spune că pentru 96% din omenire, Spațiul începe de la 100 de kilometri altitudine. Iar racheta New Shepard cu care va zbura Jeff Bezos va ajunge la 100,5 kilometri.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Când va avea loc lansarea lansarea Blue Origin

Blue Origin a anunțat toate informațiile despre zborul de peste 7 zile. La ora 14.30 va începe transmisiunea live, însă lansarea va avea loc în jurul orei 16.00. Apoi totul va dura în jur de 35 de minute din momentul lansării până când capsula se va întoarce pe Pământ. Alături de Jeff Bezos în racheta autonomă se va afla fratele său, Mark, Wally Funk care va bate recordul pentru cea mai bătrână persoană ajunsă în Spațiu, dar și o persoană care a plătit 28 de milioane de dolari la o licitație pentru acel loc. Momentan, identitatea acelei persoane nu a fost dezvăluită.