• Astăzi este Ziua Naţională a Artei Fotografice.
  • Carol Popp de Szathmary facea prima fotografie din România în 1848.
  • Andreea şi Alexandru, fotoreporteri Mediafax, sunt acum printre cei mai buni din ţară.

Astăzi celebrăm Ziua Naţională a Artei Fotografice. Totul a pornit de prin 1848, când Carol Popp de Szathmary a făcut prima fotografie.

„Carol Popp de Szathmary a fost primul fotograf din România şi primul fotoreporter de război din lume. Ştii de ce este şi astăzi cool numele lui? Pentru că din punct de vedere profesional, într-o oarecare măsură, el este stră-bunicul colegilor mei de la Mediafax, pe care ţi-i prezint imediat”, a transmis Alina Dima, corespondent Aleph News.

Doi fotoreporteri Mediafax, printre cei mai buni din ţară

Andreea şi Alexandru nu doar că sunt îndrăgostiți de fotografie, dar şi-au transformat pasiunea în artă şi profesie. Şi ce poate fi mai frumos decât să iubeşti ceea ce faci?! Amândoi sunt fotojurnalişti pentru agenţia de presă Mediafax.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„O fotografie, pentru mine, vorbeşte cât 1.000 de cuvinte. Fotojurnalismul este un gen al fotografiei, al jurnalismului, care spune poveşti în imagini. Fiecare bucăţică din evenimentele astea mă face pe mine să simt o emoţie puternică. Poate îţi vine să plângi, dar prin natura meseriei tu nu poţi să intervii”, a declarat Andreea Alexandru.

Andreea a început prin a face fotografii la nunta fratelui ei, din joacă, iar apoi, după sfaturile familiei, a decis că aceasta este profesia pe care şi-o doreşte. Pentru Mediafax, lucrează din 2008 şi spune că uneori i-a fost greu să fie singura femeie fotoreporter într-o mare de bărbaţi.

Şi Alexandru a trăit emoţii intense şi a surpins prin ochii obiectivului nenumărate evenimente, de când este fotograf al Mediafax. „Fiecare eveniment lasă o urmă în experienţa ta şi în devenirea ta, dar dacă ar fi să aleg unul, ar fi evenimentele legate de moartea Regelui Mihai”, a spus Alexandru Dobre.

Multe dintre fotografiile realizate de Andreea şi Alexandru au fost preluate şi de publicaţii internaţionale precum Washington Post sau New York Times.