• CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit planurile sale de a integra NFT-urilor într-un mod care le va face utile în rețelele de socializare și în proprietățile Metaverse ale companiei sale.
  • De asemenea, Google a dezvăluit recent că intenționează să integreze sub o formă sau alta NFT-urile în YouTube.
  • Fondatorul Facebook a precizat că există încă unele obstacole în ceea ce privește implementarea NFT pe mai multe platforme.

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a dezvăluit planurile sale de a integra NFT-urile (n.red. certificate de proprietate pentru un element digital unic) într-un mod care le va face utile în rețelele de socializare și în proprietățile Metaverse ale companiei sale.

Mark Zuckerberg a dezvăluit, în cadrul în cadrul conferinței South by Southwest (SXSW) ținute la evenimentul intitulat „Into the Metaverse: Creators, Commerce and Connection”, că NFT-urile vor ajunge pe Instagram „în viitorul apropiat”.

Aducerea NFT-urilor pe rețelele sociale și pe platforma media este un domeniu de interes tot mai mare pentru unii dintre cei mai importanți jucători din industrie. Google a dezvăluit recent că intenționează să integreze sub o formă sau alta NFT-urile în YouTube.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Zuckerberg a dat de înțeles nu numai că veți putea „aduce o parte din NFT-urile dumneavoastră„, dar veți avea și opțiunea de a „bate monedă în acel mediu”.

În timp ce executivul a menționat că se așteaptă la progrese în implementarea NFT-urilor în „următoarele câteva luni”, el nu a oferit un calendar specific pentru lansare și nici nu a explicat exact cum vor fi implementate în rețeaua socială Instagram, bazată în principal pe fotografii și videoclipuri.

Zuckerberg a vorbit, de asemenea, despre posibilitatea de a aduce aceleași NFT-uri deținute de utilizatori în metavers, împărtășind speranța sa că avatarurile utilizatorilor ar putea fi îmbrăcate în haine NFT.

Fondatorul Facebook a precizat că există încă unele obstacole în ceea ce privește implementarea NFT pe mai multe platforme.

Există o grămadă de lucruri tehnice care trebuie rezolvate înainte ca acest lucru să se întâmple cu adevărat fără probleme„, a spus Zuckerberg.

În ciuda naturii continuu controversate a NFT-urilor și, în esență, a tuturor tehnologiilor bazate pe blockchain, se pare că Meta se află acum pe lista tot mai mare de companii care intenționează să încerce să noi tehnologii. Rămâne de văzut dacă această tehnologie în ascensiune își va îndeplini presupusul potențial de a revoluționa proprietatea activelor digitale sau dacă se va prăbuși spectaculos și va lua cu ea sute de milioane de dolari în valoare.

Non-fungible token (NFT-urile) sunt certificate de proprietate pentru un element digital unic, cum ar fi un videoclip, o înregistrare sau o operă de artă cibernetică.

Metaverse reprezintă un spațiu al realității virtuale, în care utilizatorii pot interacționa într-un mediu generat de calculator și cu alți utilizatori.