• Timp de luni bune, Facebook a dus un „război rece” împotriva celor de la Apple pe motivul noilor schimbări de confidențialitate
  • Mark Zuckerberg a declarat recent că, până la urmă, aceste schimbări vor „întări” poziția Facebook
  • Schimbările adoptate de Apple vor intra în vigoare începând cu iOS 14

Timp de luni bune, Facebook a dus un „război rece” împotriva celor de la Apple pe motivul noilor schimbări de confidențialitate. Mark Zuckerberg a declarat recent că, până la urmă, aceste schimbări vor „întări” poziția Facebook, conform Business Insider.

Aceste schimbări care vor fi adoptate de Apple includ faptul că, începând cu iOS 14, utilizatorii vor fi întrebați dacă acordă permisiunea aplicațiilor precum Facebook de a-i urmări și a colecta date despre ei. În timpul unei discuții pe aplicația Clubhouse, Mark Zuckerberg a spus următoarele:

„Cred că realitatea este că sunt încrezător că vom reuși să ne descurcăm în această situație. Și vom fi într-o poziție bună. Cred că este posibil să fim chiar într-o poziție și mai puternică.”

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Discuțiile despre aceste schimbări au început în august 2020, iar de atunci Apple și Facebook s-au atacat reciproc când au avut ocazia. Totuși, se pare că Zuckerberg a început să vadă acest schimbări dintr-o altă perspectivă: Facebook va fi punctul central al comerțului online.

„Schimbările Apple încurajează mai multe companii să desfășoare activități comerciale pe platformele noastre, îngreunând practic procesul de a găsi clienți care ar dori să le folosească produsele în afara platformelor noastre. Dar lucrul pe care m-am concentrat în cea mai mare parte este că multe dintre aceste schimbări vor îngreuna companiile mici și dezvoltatorii. Și cred că situația va fi o provocare pentru ei”, a mai spus Zuckerberg în cadrul aceleiași discuții pe Clubhouse.