• Premierul Marcel Ciolacu a mers astăzi la Bruxelles, iar scopul declarat al vizitei este discutarea deficitului bugetar.
  • Marcel Ciolacu a discutat despre Schengen cu Charles Michel pentru PNRR și a promis reforme.
  • Adrian Sârbu: Domnul Ciolacu crede că îl ia cineva în serios la Bruxelles, nu îl ia nimeni pentru că suntem cunoscuți drept neserioși.

Marcel Ciolacu a mers astăzi în căutare de indulgențe la Bruxelles ca să înțeleagă lumea europeană în care trăim. Pentru că deficitul bugetar nu iartă, iar pierderea banilor din PNRR n-ar da bine la CV-ul electoral pentru anul viitor.

Dimineață i-a vizitat pe cei doi pompieri răniți la Crevedia de la Spitalul Regina Astrid, după care a început seria de întâlniri. S-a văzut cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Au căzut de acord că aderarea României la Schengen reprezintă „cel mai bun antidot” pentru a atenua euroscepticismul în Europa de Est.

Majorarea TVA-ului iese din discuție

A vorbit și cu președinta Parlamentului european, Roberta Metsola. I-a adus un buchet de mulțumiri pentru sprijinul în aderarea la Schengen și-a primit mulțumiri pentru ajutorul dat Ucrainei și Moldovei.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Următoarea țintă, Ursula von der Leyen, iar Marcel Ciolacu vrea o majorare a deficitului până la 5,5%. În condițiile în care ne-am asumat 4,4%. Argumentul principal: am avut cheltuieli mari legate de război. Vestea bună e că, deocamdată, majorarea TVA-ului iese din discuție.

Adrian Sârbu: „Domnul Ciolacu crede că îl ia cineva în serios la Bruxelles, nu îl ia nimeni pentru că suntem cunoscuți drept neserioși, singura soluție reală de a avea încasări la buget este să crești TVA-ul”

„Avem 1.200.000 de bugetari care primesc multe beneficii, iar problema reală cu care ne confruntam acum este începerea școlii pentru că nu avem legea salarizării făcută, iar domnul Ciolacu crede că știe pe ce lume trăiește și vrea să ne convingă ca știe pe ce lume trăiește”, a adăugat Adrian Sârbu