• 2020 este anul în care românii au redescoperit România
  • Colibița, barajul de la Stânca Costești sau Cazanele Dunării au fost principalelel destinații de anul trecut
  • 80% dintre români au cheltuit cel mult 500 de euro pentru vacanță

2020 nu a adus doar ghinion. Este anul în care românii au redescoperit România. Cei care nu au mers pe plajele din Grecia și Turcia au găsit la noi locuri de care nici nu știau că există.

Colibița, barajul de la Stânca Costești sau Cazanele Dunării au fost principalelel destinații de anul trecut, arată un studiu al agenției Hello Holidays. Cosmin Vasile, reprezentant al agenției, spune că și pentru anul în curs sunt deja foarte multe rezervări.

Cosmin Vasile, purtător de cuvânt Hello Holidays: „Sunt turiști care merg de obicei pe weekend în aceste zone, dar sunt și turiști care aleg să facă un sejur de mai multe nopți patru, cinci, poate șase nopți de cazare. Cazările acolo încep undeva de la aproximativ 200 de lei de persoană, pentru o noapte de cazare cu mic dejun.”

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Georgiana Marinca a ales pentru a doua oară Colibița. Este locul care îi oferă exact ce are nevoie.

Georgiana Marinca, turist: „Aș spune simplu: liniște. Un loc retras, unde poți să te distrezi sau să te relaxezi cu prietenii. Noi am optat pentru ceva mai retras, fără mâncare, doar cazare. Lacul, care este un view superb, adică ai loc de poze, ai loc de plimbare, aerul, este un aer foarte curat. Tot weekendul a costat undeva la 2.000 de lei pentru șase persoane.”

80% dintre români au cheltuit cel mult 500 de euro pentru vacanță. Majoritatea a călătorit cu mașina personală și s-a cazat în vile, cabane, pensiuni sau apartamente. Doar o treime dintre respondenți au ales hotelul.