Un obiectiv turistic din România, Castelul Bran, a fost inclus în lista celor "50 de locuri din lume pe care trebuie să le vezi înainte să mori", unde se mai află monumente precum Capela Sixtină și Catedrala Notre Dame, realizată de portarul american Architectural Digest.

Americanii şi-au denumit topul „50 de clădiri pe care trebuie să le vezi înainte să mori”, iar „casa lui Dracula”, aşa cum este cunoscut Castelul Bran, ocupă poziţia a 30-a.

Templul Angkor din Campodgia, turnul Chrysler din New York, palatul lui Dalai Lama de la Lhasa (Tibet) au fost plasate de americani după obiectivul din România.

„Castelul construit de cavalerii teutoni în 1212 a fost folosit pentru scurt timp de domnitorul român Vlad Ţepeş, cel care l-a inspirat parţial pe Bram Stocker pentru romanul «Dracula». Trecut prin mâinile mai multor regi timp de mai multe generaţii, castelul a fost principala reşedinţă a reginei Maria al cărei nepot, Dominic von Habsburg, a reprimit castelul abia în mai 2006, de la autorităţile române. Se spune că acest castel valorează 25 de milioane de dolari”, se arată pe site-ul Architectural Digest.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Taj Mahal, Capela Sixtină, Marea Piramidă din Geza, Catedrala Notre Dame și Oraşul Interzis din China sunt alte locuri trecute pe listă.

Topul este deschis de Hagia Sophia din Istanbul, fosta catedrală-simbol a Imperiului Bizantin, transformată între timp în muzeu.