• Cel puţin 18 persoane au murit în urma accidentului aerian din sudul Indiei, unul dintre ei a fost testat pozitiv la Covid-19.
  • La bordul avionului de tip Boeing 737 erau 190 de persoane.
  • Aeronava venea de la Dubai și s-a prăbușit în momentul în care a atins pista, pe o ploaie torenţială.
  • Cutiile negre ale avionului prăbușit în Kerala au fost recuperate de autorități.

Cel puțin 18 oameni au murit, vineri seară, când un avion Air India Express, cu 190 de persoane la bord, s-a prăbuşit pe aeroportul din Kozhikide, în statul Kerala, au anunţat autorităţile indiene, citate de IndianExpress.

Compania aeriană Air India Express a anunţat că cei doi piloţi se află între decedaţi.

Sâmbătă, pe aeroportul din Kozhikide, au aterizat două aeronave cu echipamente medicale. Totodată, autoritățile au anunțat că anchetatorii au recuperat cutiile negre ale aeronavei prăbușite.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Karippoor Today,,,Publicată de Fasal Chengara pe Vineri, 7 august 2020

Potrivit primelor date ale anchetei, avionul ar fi avut viteză prea mare la aterizare, a depăşit capătul pistei şi a căzut într-o vale. Fuselajul aeronavei s-a rupt din cauza impactului.

Într-o postare pe Facebook care a devenit virală, pilotul Anand Mohan Raj a afirmat că „sistemul de iluminare a pistei este foarte slab” și „condițiile de frânare nu sunt monitorizate în mod regulat”. El a mai scris că este un coșmar pentru orice pilot să aterizeze pe o astfel de pistă, mai ales noaptea, în condiții de ploaie și vânt puternic.

This is not the right time to point at anyone, but I should say this, Karipur is one of the most challenging runway I…Publicată de Anand Mohan Raj pe Vineri, 7 august 2020