Aeronava Boeing 737 MAX revine pe cer după ce a lipsit aproape 2 ani, din cauza accidentelor din 2018 şi 2019

  • Boeing 737 MAX se întoarce pe cer.
  • United Airlines are azi 20 de zboruri programate cu această aeronavă.
  • Acest tip de avion a avut două accidente, în 2018 şi 2019.

United Airlines are astăzi programate 20 de zboruri cu aeronave de tipul Boeing 737 MAX. Zborul inaugural decolează din Denver, la ora locală 7:50 dimineaţa şi trebuie să aterizeze la 11:15 în Huston. Îţi reamintesc că acest tip de aeronavă a avut două accidente, în 2018 şi 2019, în urma cărora 346 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Claudia Nitu adoră călătoriile şi pleacă să viziteze câte un loc nou cu fiecare ocazie. Spune că repunerea în circulaţie a acestui tip de aeronavă nu o va face să călătorească mai puţin, dar nici nu se mai simte la fel de în siguranţă.

Claudia Nitu, travel blogger: „Încerc să fiu optimistă şi să nu mă gândesc foarte mult la ce s-a întâmplat în trecut. Cred că cumva s-au grăbit. Logic că sunt supuse anumitor teste şi altfel nu le-ar fi scos pe piaţă, însă nu m-aş urca cu 100% încredere şi siguranţă într-un avion de genul.”

Dan Andrei este expert în aviaţie. Iată care este opinia lui. El te linişteşte.

Dan Andrei, expert în aviaţie: „La ce flotă are United, mie mi se pare că e foarte puţin să aibă doar 20 de zbouri. Eu am toată încrederea că avionul este complet sigur. Din punctul de vedere al proiectării, al construcţiei, nu vor fi probleme în continuare.”