• Zăpada roz poate fi observată pe unele părți ale ghețarul Presena, iar acest fenomen este cauzat de o algă care schimbă culoarea gheții scrie The Guardian.
  • Această apariție misterioasă accelerează efectele schimbării climatice.
  • „Tot ce întunecă zăpada îi provoacă topirea, deoarece accelerează absorbția radiațiilor”, spune un om de știință.

Apariție misterioasă în munții Alpi. O specie de algă a colorat zăpada în roz, iar fenomenul este acum cercetat de oamenii de știință din Italia.

Zăpada roz observată pe unele părți ale ghețarul Presena poate fi cauzată de o algă – Ancylonela nordenskioeldii  – care s-a înmulțit deosebit de mult și accelerează efectele schimbării climatice. Cum a ajuns alga în acest loc încă nu se știe, dar dezvoltarea ei este influențată de topirea gheții

Există dezbateri despre locul din care provin algele, dar Biagio Di Mauro din Consiliul Național de Cercetare din Italia a declarat că zăpada roz observată pe unele părți ale ghețarului Presena este probabil cauzată de aceeași plantă găsită în Groenlanda.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI? PRIMĂVARA DESCHIDE SEZONUL VERDEȚURILOR
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

„Algele nu sunt periculoase. Ele sunt un fenomen natural care apare în perioada primăvară-vară la latitudini medii și la Poli” , a spus Di Mauro, care a studiat anterior algele apărute pe ghețarul Morteratsch din Elveția.

În mod normal, gheața reflectă mai mult de 80 la sută din radiațiile solare, dar, pe măsură ce apar algele, gheața își schimbă culoarea și astfel absoarbe căldura topindu-se mai repede.

„Tot ce întunecă zăpada face ca aceasta să se topească, deoarece accelerează absorbția radiațiilor” , adaugă Di Mauro.