Pandemia a venit la pachet cu multe lucruri rele. Pe cele mai multe dintre ele le-am resimţit cu toţii – în frunte cu limitarea libertăţii de mişcare şi cu distanţarea fizică (şi socială) –, pe când pe altele le-am trăit fiecare diferit – reducerea veniturilor, pierderea locului de muncă, dispariţia liniei de demarcaţie dintre muncă şi viaţă personală… şi lista ar putea continua.

Dar, dacă în 2020 ți-a fost dor de vacanțe, în 2021 Grecia este destinația perfectă. Are cele mai bune oferte și prețuri de călătorie, este accesibilă cu minimum de acte și în același timp menține condițiile de siguranță. Cu doar câteva măsuri de prudență și un singur document de sănătate în plus față de actele normale la graniță, te vei putea mișca liber, indiferent dacă te deplasezi cu avionul, cu feribotul sau cu mașina personală.

De ce ai alege Grecia? Pentru că are o istorie fabuloasă şi asta se vede prin toate urmele arheologice. Pentru că are nişte munţi semeţi unde poţi întâlni liniştea. Pentru că găseşti orice tip de plajă vrei – cu nisip sau pietriş, cu şezlonguri, pustii, doar pentru tine, sau pline ochi – şi toate sunt spectaculoase. Pentru că oamenii sunt cu adevărat ospitalieri şi te fac să te simţi bine. Pentru că mâncarea este absolut genială.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Grecia are mai bine de 1.000 de insule. Estimările variază puternic între 1.200 şi 6.000. Nu e deloc ușor să alegi. Dar te ajută Smart Traveler, revistă pe care o descarci gratuit de AICI.