- Bali și-a redeschis granițele turiștilor călători.
- Provincia indoneziană a fost afectată de pandemia de COVID-19 care a determinat multe țări să își închidă granițele
- Ministerul Turismului promite o schimbare și preconizeză că viza digitală ar putea aduce până la 3,6 milioane de turiști.
Provincia indoneziană a fost afectată de pandemia de COVID-19 care a determinat multe țări să își închidă granițele, potrivit The Independent. Chiar și atunci când granițele s-au deschis, restricțiile au făcut călătoriile să fie dificile și neplăcute.
Cu toate acestea, Bali a pus capăt acum aproape tuturor restricțiilor de intrare și este pregătită să revină în business. În aprilie, 111.000 de turiști au sosit în Bali, o creștere de 500% față de lunile trecute.
Deși multe țări sunt dornice să atragă turiști pe termen scurt, vizele pentru nomazi digitali se adresează călătorilor care vor să stea pe perioade mai lungi. Cu cât un nomad digital rămâne mai mult timp, cu atât va contribui mai mult la economie.
Faptul că acest nou program de viză de nomad digital/trai la distanță ar permite păstrarea venitului integral, fără a plăti niciun impozit în Indonezia, Bali, face ca această viză să fie deosebit de atractivă.
Perspectivele vizelor arată bine
Atragerea nomazilor digitali necesită tactici diferite în comparație cu turiștii care vin pentru un sejur scurt. Persoanele care sunt în tranzit vor să se bucure mai multe de plajele din Bali, dar turiștii care stau mai mult sunt interesați să exploreze locul în amănunt.
Creatorii vizei se gândesc mai puțin la soare și nisip și mai mult la sustenabilitate și spiritualitate. Posesorii de vize pentru nomazi digitali vor putea sta până la cinci ani, mult mai mult decât posesorii altor vize de acest tip din întreaga lume.
Sandiago Uno, ministrul turismului, preconizează că viza ar putea aduce până la 3,6 milioane de turiști. De asemenea, el a declarat că afluxul ar putea duce la crearea a peste 1 milion de locuri de muncă pentru localnici.
Munca la distanță este mai populară ca niciodată. Deși mulți oameni au început să lucreze de la distanță din cauza pandemiei, confortul fără precedent i-a făcut pe angajați să fie reticenți în a se întoarce la birou.