• Locații emblematice ale lumii sunt interzise în anul 2022.
  • Dintre acestea, menționăm Muzeul Smithsonian al Aerului și Spațiului, Scările Haiku.
  • Alternativele pentru aceste locuri sunt foarte simple.

În timp ce multe dintre cele mai populare destinații turistice din lume așteaptă turiști în anul 2022, există, însă, unele locuri care vor fi interzise. Unele dintre locațiile emblematice ale lumii sunt în proces de modernizăre. Însă, noi venim cu alternative pentru toate aceste locuri.

Statele Unite: Muzeul Smithsonian al Aerului și Spațiului (Washington, DC)

Acest muzeu popular din capitala SUA se află în curs de renovare masivă care va dura șapte ani. În tot acest timp, „cele 23 de expoziții vor fi complet recreate, cu noi spații de prezentare și atracții”. O parte din lucrări au fost făcute în timp ce turiștii aveau dreptul să viziteze muzeul, însă, locația va fi închisă pentru cel puțin șase luni în 2022, în timpul celei de-a doua etape de transformare.

La finalizarea lucrărilor, muzeul va fi dotat cu peste 1.400 de noi obiecte.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Planul B: Smithsonian gestionează mai multe muzee din Washington , inclusiv Muzeul Hirshhorn și Grădina de Sculptură și Muzeul Național de Istorie și Cultură Afro-Americană. Cele mai multe dintre ele sunt și la câțiva pași.

Scările Haiku (Oahu, Hawaii)

O potecă frumoasă de drumeții pe Oahu cunoscută și ca „scările spre rai”, Scările Haiku au fost afectate de numprul mare de turilti. Deși scările au fost oficial închise publicului în anii 1980, asta nu i-a împiedicat pe pasionații de drumeții să se strecoare pe scări.

În această toamnă, Consiliul Local din Honolulu a votat în unanimitate în favoarea înlăturării definitive a scărilor, care se preconizează că vor fi demontate în anul 2022.

Planul B: Hawaii are o mulțime de locuri frumoase și mai puțin riscante pentru drumeții. Dacă ajungi pe Oahu, ia în considerare o excursie pe Ehukai Pillbox Hike .

Hotelul Roosevelt (New York City)

Unul dintre cele mai elegante hoteluri din Manhattan (este și locul în care a locuit Don Draper din Mad Men după divorțul său de Betty) și-a întâmpinat ultimii oaspeți în 2020, după ce aproape a împlinit un secol de „viață”.

Planul B: pe măsură ce New York City se redeschide , alte două hoteluri clasice din Midtown, sunt Plaza și Knickerbocker.

Europa: Traseul Stalheimskleiva (Vestland, Norvegia)

Unul dintre cele mai abrupte drumuri din Scandinavia, traseul Stalheimskleiva leagă două cascade pitorești din Valea Nærøydalen, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, relatează CNN. Traseul este supus unor lucrări de întreținere în 2022 și din păcate nu există o dată confirmată de redeschidere.

Planul B: Nu lipsesc locurile frumoase din Norvegia. Încercați „insulele nordice de pe plaja Lofoten” sau îndepărtata insulă nordică Fleinvær, unde te poți caza în cabane de lemn înconjurate de natură.

Marble Arch Mound (Londra)

Londra are o mulțime de locuri de vizitat, însă localnicii au fost încântați de o nouă atracție: Marble Arch Mound.

Deși atracția a fost catalogată ca un refugiu luxuriant în aer liber, rezultatul final a fost luat în derâdere pe rețelele de socializare. Iar noua locație a fost comparată cu „un morman de moloz neterminat”.

Prin urmare, Marble Arch Mound, care s-a redeschis în luna august 2021, se va închide definitiv în luna ianuarie 2022.

Planul B : Greenwich din sudul Londrei găzduiește Observatorul Regal. Pe lângă faptul că vei vedea nava Prime Meridian și Cutty Sark, o plimbare prin Greenwich Park și până la Observator îți oferă cele mai frumoase priveliști ale orașului.

Dovleacul galben (insula Naoshima, Japonia)

Artista japoneză Yayoi Kusama este renumită pentru sculpturile sale enorme în formă de dovleac cu buline. 

Una dintre cele mai faimoase este de culoare galben-aprins și o găsești pe docul Naoshima, „insula de artă”, cocoțată în Marea Interioară Seto.

În august, un taifun puternic a aruncat dovleacul în mare. 

Benesse Art Site, compania care administrează muzeele de pe insulă, a reușit să recupereze piesele, însă nu este clar dacă și când va fi expus din nou dovleacul.

Planul B: Multe dintre operele artistei Yayoi Kusama sunt expuse în muzeele și galeriile din întreaga lume, inclusiv Tate Modern din Londra și Broad Museum din Los Angeles. Există, de asemenea, un mic muzeu dedicat muncii ei în Tokyo.

The Peak Tram (Hong Kong)

Una dintre atracțiile renumite din Hong Kong este Peak Tram, care transportă turiștii până la cel mai înalt punct al insulei.  Mașinile din metal roșu și-au făcut debutul în 1989. Tramvaiul s-a închis pentru renovare în iunie 2021 și încă nu a fost comunicată data certă a redeschiderii.

Planul B: Vestea bună, totuși, este că există o mulțime de alte modalități de a ajunge în cel mai inalt punct al insulei. Autobuzele, taxiurile, mașinile private sunt toate permise și există mai multe trasee de drumeții ușor accesibile.