• Românii care călătoresc în Germania sunt avertizați că în următoarele zile transportul pe calea ferată va fi afectat de o grevă.
  • Este cea mai lungă grevă organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL).
  • Călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră.

Cetățenii români care vor călători în Germania sunt atenționați că o grevă a mecanicilor de tren de la Deutsche Bahn va împiedica transportul feroviar în zilele următoare.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunţă pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că, în perioada 03 – 07 septembrie mecanicii de locomotivă ai concernului Deutsche Bahn se află în grevă.

Este cea mai lungă grevă organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL). Sunt afectate cursele feroviare pe distanţe lungi şi cursele regionale pe întreg teritoriul federal, cu precădere legăturile feroviare dintre Berlin şi bazinul Rhein-Ruhr, precum şi dintre Hamburg şi Frankfurt am Main.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Deutsche Bahn va încerca să asigure curse la interval de două ore pe rutele cele mai importante, iar în estul Germaniei vor fi puse la dispoziţie şi autobuze. De asemenea, compania Lufthansa s-a oferit să organizeze curse speciale.

Călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră sau pentru amânarea acestora.

Biletele de tren cumpărate/rezervate pentru intervalul de timp afectat de grevă vor putea fi folosite până la data de 17 septembrie, precizează reprezentanţii MAE.