• Insula indoneziană Bali intenționează să interzică turiștilor să închirieze motociclete, după o serie de incidente în care străinii au încălcat regulile de circulație.
  • Guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a declarat că, în conformitate cu modificările care vor fi impuse în acest an, străinii vor putea conduce doar mașini închiriate de la agenții de turism.
  • Koster a declarat că politica a fost menită să combată dezordinea pe măsură ce sectorul turismului se recuperează după pandemie.

Guvernatorul din Bali, Wayan Koster, a declarat într-o conferință de presă că guvernul său intenționează să interzică turiștilor să închirieze motociclete, după o serie de incidente în care străinii au încălcat regulile de circulație.

Guvernatorul a declarat că, în conformitate cu modificările care vor fi impuse în acest an, străinii vor putea conduce doar mașini închiriate de la agenții de turism.

Koster a spus că vor fi vizați străinii care conduc motociclete fără documente valabile și cască de protecție, care conduc imprudent, care folosesc cărți de identitate indoneziene false sau care abuzează de permisele de ședere și de muncă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„În calitate de turiști, [ar trebui] să vă comportați ca atare, folosind vehiculele pregătite de agențiile de turism, în loc să vă plimbați cu motociclete, fără să purtați tricouri, fără căști de protecție, încălcând [regulile de circulație] și chiar fără permis”, a spus el.

Koster a declarat că politica a fost menită să combată dezordinea pe măsură ce sectorul turismului se recuperează după pandemie.

Bali a atras 6,2 milioane de vizitatori străini în 2019, iar economia insulei se bazează pe cheltuielile acestora. Dar răbdarea localnicilor cu turiștii a fost pusă la încercare de rapoartele frecvente despre comportamente ilegale sau lipsite de respect, inclusiv pe șosele.

Există îngrijorări cu privire la impactul pe care l-ar putea avea această interdicție asupra sectorului turistic, inclusiv asupra afacerilor de închiriere de biciclete, care au fost grav afectate de pandemie.