• Restaurarea de 5 ani a turnului Elizabeth al Parlamentului Britanic a presupus utilizarea unor schele ample, 500 de muncitori şi a depăşit bugetul cu 51 de milioane de lire sterline.
  • 700 de piese au fost înlocuite – toate sculptate la faţa locului. Crăpăturile din zid au fost reparate, scurgerile au fost oprite, iar efectele eroziunii şi ale ruginii au fost reparate.
  • De asemenea, interiorul clădirii a fost redecorat, iar un ascensor şi o toaletă au fost instalate.

Big Ben dă din nou ora exactă. În curând vor răsuna din nou clopotele. Transformarea Big Ben, în valoare de 80 de milioane de lire sterline, este aproape finalizată.

Restaurarea de 5 ani a turnului Elizabeth al Parlamentului Britanic a presupus utilizarea unor schele ample, 500 de muncitori şi a depăşit bugetul cu 51 de milioane de lire sterline.

Cadranele emblematice ale ceasului au fost readuse la culoarea lor originală – albastru prusac – după ce experţii au descoperit nuanţa sub straturi de vopsea neagră, anunţă Sky News.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Luminile din spatele cadranului ceasului au fost alimentate cândva cu gaz, dar acum au fost schimbate cu LED-uri eficiente energetic.

700 de piese au fost înlocuite – toate sculptate la faţa locului. Crăpăturile din zid au fost reparate, scurgerile au fost oprite, iar efectele eroziunii şi ale ruginii au fost reparate.

De asemenea, interiorul clădirii a fost redecorat, iar un ascensor şi o toaletă au fost instalate.

Este o parte preţioasă a patrimoniului britanic şi poate chiar a patrimoniului mondial„, a declarat Matthew Hamlyn, preşedintele Consiliului de administraţie al proiectului Elizabeth Tower.

Lucrările de restaurare la turnul şi celebrul său ceas au început în 2017.

Big Ben este cel mai mare ceas cu clopot şi patru feţe şi al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume. Ceasul a fost pus în funcţiune în ziua de 31 mai 1859.