• Brașovul este considerat una dintre cele mai frumoase destinații turistice din țară.
  • Brașovul a avut cel mai mare punctaj total, cu cel mai mare număr de nominalizări din partea publicului.
  • Aproape 22.000 de români au nominalizat destinațiile preferate pentru vacanță.

Brașov, Iași și Târgoviște câștigă etapa regională „Destinația Anului 2022“. Brașovul este considerat unul dintre cele mai frumoase destinații turistice din țară și ar putea câștiga titlul Destinația anului 2022 la categoria city break.

Cristian Dascălu, vlogger, spune că îi place Brașovul pentru că sunt oameni faini, pentru că are sport și natură, indiferent de sezon. ,,E accesibil, schi, snowboard iarna, mă duc la drumeție vara cu bicicleta, alerg sau merg pe offroad cu mașina. Nu în ultimul rând, e un vibe fain, să te plimbi pe străzile de acolo , e o liniște pe care o are în aer, impregnată în centrul ăla vechi„.

Orașul de la poalele Tâmpei a trecut în etapa națională în urma recenzilor primite de la turiști

Categoria City Break a fost intens disputată, mai ales în regiunea Transilvania, Banat, Crișana și Maramureș, unde Brașovul a avut cel mai mare punctaj total, cu cel mai mare număr de nominalizări din partea publicului. Regiunea Moldovei și Bucovinei a fost câștigată de Iași, iar Târgoviște a avut cel mai mare punctaj în Muntenia, Oltenia și Dobrogea.

Gabriela Florea, consultant în turism spune că Brașovul a început în ultimii ani să fie redescoperit ca județ, nu doar ca oraș.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
TRANSFER LA „SALA DE CORECȚIE"
AM BANI DE DAT, LA MALL DE CONSUMAT

,,Ca și destinație turiștii au descoperit împrejurimile și activitățile locale precum punctele gastronomice locale, precum rezervația de zimbri, în ultimul timp cartierul Schei a câștigat un titlu care, zic eu, îi face onoare. A fost premiat cu titlul de excelență de comisia de turism„.

Aproape 22.000 de români au nominalizat destinațiile preferate pentru vacanță, dar și 25 de membri ai juriului, printre care bloggeri și experți în turism.