• Ministrul Sănătăţii din Bulgaria a anunţat că un test Covid negativ va fi obligatoriu la intrarea în ţară.
  • Dacă vrei să te duci la ski acolo, fă-ţi un test înainte de plecare.
  • Traian Bădulescu îţi spune că măsura a fost luată preventiv.
  • Şi Austria a înăsprit regulile: masca FFP2 e obligatorie de azi în magazine şi în transportul public.

Dacă vrei să pleci la schi în Bansko sau, în general, dacă ți-ai programat un concediu în Bulgaria, să știi că, de azi, trebuie să ai un test PCR negativ la purtător. Și trebuie să fie făcut cu 48 de ore înainte să treci granița.

E valabil pentru toți cetățenii din UE. Gândește-te că sunt multe rezervări făcute, pentru că din 4 ianuarie fusese scoasă carantina la întoarcerea din țara vecină.

Traian Bădulescu îţi spune că vor fi afectate rezervările pentru staţiunile montane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

„Eu unul cred că autorităţile din Bulgaria au luat decizia introducerii testului paradoxal, chiar dacă acum sunt într-o perioadă de relaxare şi de scădere a numărului de cazuri, tocmai pentru a-şi proteja turismul pe următoarele luni şi mai ales sezonul estival”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

Bulgaria nu e singura ţară europeană care ia noi măsuri împotriva răspândirii infecţiei. În magazinele şi mijloacele de transport în comun din Austria este obligatorie purtarea măştilor FFP2, POZE MASTI FFP2 care filtrează mai bine particulele decât măştile din material textil, de exemplu.

Fabricile de profil au sporit producția, iar măștile se dau gratuit în supermarket. „Îmi dă o senzaţie de siguranţă. Această mască se lipeşte bine de faţă, ăsta e cel mai bun argument”, a spus un client dintr-un supermarket.