• Din 3 august 2021 nu vei mai putea călători în spaţiul UE cu actualul buletin.
  • Dacă nu vrei să ai un buletin cu cip, vei putea folosi paşaportul.
  • Noul buletin te va costa în jur de 10 euro.

Eveline preferă să nu mai plece din ţară decât să aibă un buletin cu cip. Ea este convinsă că ceva este suspect în privinţa noului document, aşa că şi-ar petrece concediile în Bucureşti, doar să păstreze acelaşi buletin.

De anul viitor nu vei mai putea călători în spaţiul UE cu buletinul actual, ci va trebui să îţi faci un buletin electronic, dacă nu vrei să foloseşti paşaportul.

Noul buletin va avea în plus date biometrice şi semnătura ta electronică. Documentul te va costa în jur de 10 euro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Eveline: Mai bine nu mai plec. Nu mai plec! Nu mi se pare corect. Nu, e ceva în neregulă, nu e ok.

Reporter: Ce anume nu e ok?

Eveline: Cipul. Suntem controlaţi dacă îl avem.

„Nu sunt sigură că voi fi de acord cu aşa ceva. Aşa cum s-a putut călători bine mersi până acum cred că la fel se poate călători şi de acum înainte”, spune Carmen.

„Noul document va putea fi eliberat începând cu vârsta de 12 ani, iar autorităţile vor emite şi cărţi de identitate, simple, fără cip, dar acestea nu vor permite titularilor libera circulaţie în baza actelor de identitate.

Titularul unei cărţi electronice de identitate se va putea autentifica on-line în sistemele informatice ale instituţiilor publice sau private pentru a beneficia de diverse servicii electronice, bancare, fiscale”, Marian Murguleţ – CIO Guvernamental, în cadrul Secretariatului General al Guvernului.