• Aeroportul Otopeni rămâne cel mai aglomerat din România, cu 15,9 milioane de pasageri.
  • Aeroporturile din Cluj, Iași și Timișoara înregistrează creșteri mari ale traficului aerian.
  • Zborurile internaționale cresc, iar cele interne scad cu aproximativ 6%.
  • Aeroportul Brașov operează cu un turn de control digital inovator.
  • 2025 aduce investiții majore pentru aeroporturile din Satu Mare, Brașov și Craiova.

Avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor!”

Da, vorbim despre aeroporturile din România și care sunt cele mai aglomerate dintre ele. Traficul aerian este în creștere, iar unele orașe au înregistrat recorduri impresionante. De asemenea, sunt pregătite investiții majore pentru anul 2025.

Care sunt cele mai importante schimbări și cum vor influența călătoriile?

În acest moment, datele arată că cel mai aglomerat aeroport din România rămâne Aeroportul Internațional Henri Coandă București, Otopeni, care a înregistrat anul trecut aproximativ 15,9 milioane de pasageri. Următorul în clasament este Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, cu 3,26 milioane de pasageri, urmat de Aeroportul Iași, care a ajuns la 2,19 milioane. Pe locul patru este Aeroportul Internațional Timișoara, cu 1,32 milioane.

Recomandări

CÂND AI BULETIN ELECTRONIC
D. DAVID: TIKTOK NU E INTERZIS
PRAFUL ÎNVĂLUIE ROMÂNIA
KIEVUL, ATACAT CU DRONE
EMMA TRECE ÎN TURUL 3
PARISUL VREA STRĂZI PIETONALE

Per total, traficul aerian din România a crescut cu aproximativ 6% față de 2023, ajungând la 26 de milioane de pasageri.


În special, zborurile internaționale au fost pe un trend ascendent, în timp ce cele interne au avut o ușoară scădere. Acest lucru se explică prin faptul că mulți români preferă acum alternativele mai rapide, cum ar fi trenurile sau mașinile, pentru călătoriile în țară.

Vor fi modernizate și digitalizate aeroporturile din România?

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav dispune de un turn de control digital furnizat de compania suedeză SAAB, operat de la distanță de ROMATSA Arad.

Această tehnologie modernă permite monitorizarea și gestionarea traficului aerian cu ajutorul camerelor și senzorilor avansați, oferind o soluție eficientă și flexibilă pentru controlul traficului aerian.

Citește și