• Protocolul de călătorie diferă de la țară la țară.
  • Formularul de localizare a pasagerilor va fi implementat în toată Europa.
  • Momentan, Italia și Malta sunt singurele țări care cer FLP.

Până anul trecut, vacanțele în Europa obișnuiau să fie simple. Acum, vrei să pleci în vacanță, dar nu știi exact care sunt pașii de urmat. Cu toate restricțiile impuse de pandemia SARS-COV-2, trebuie să fii atent la condițiile de călătorie.

Cu toții ne dorim să plecăm în concedii ca odinioară. Acum, însă, procesul e unul mai complex. Primul pas ar fi verificarea condițiilor de călătorie din țara unde dorești să îți faci vacanța. Mai exact, trebuie să urmărești unde se încadrează – dacă este în lista verde, nu vei sta în carantină la întoarcere. În schimb, dacă te duci într-o zonă roșie sau galbenă, carantină va fi de două săptămâni.


Fiecare stat în parte are propriile condiții de trecere a graniței. Certificatul digital COVID-19 este documentul principal pentru a călători în siguranță, dar mai nou, va exista și un formular care va trebui completat. În cazul în care te infectezi cu SARS-COV-2 sau altă boală infecțioasă, autoritățile de sănătate publică pot urmări oamenii cu care ai intrat în contact pentru a preveni răspândirea virusului. Iar în cazul în care călătorești cu familia, numai o persoană trebuie să completeze acest formular.

Putem găsi altă variantă pentru completarea acestor formulare?

În lumina pandemiei COVID-19, a fost dezvoltată o aplicație web pentru a facilita utilizarea lor. Acest format digital va permite colectarea și schimbul de date mai rapid între părțile interesate, lucru care face urmărirea contactelor mai eficientă. Este acest formular implementat în toată Europa? Țările care cer acest formular sunt momentan Italia și Malta. Îl vei putea folosi și tu, pentru că urmează să fie implementat în toată Europa.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN