• Un turist a plătit 48 de euro pentru un kebab la un beach bar din Turcia.
  • Un hotel din Bodrum le cere turiștilor o taxă pentru a înota în mare.
  • Primarul din Bodrum spune că orașul se bazează cel mai mult pe turism, iar prețurile au crescut din cauza pandemiei.

Sectorul turistic a fost pus la pământ în această perioadă de criză, iar acum încearcă să iasă la liman dublând sau chiar triplând prețurile. De exemplu, dacă vrei să mergi vara asta în Turcia, fii pregătit să scoți din portofel sume uriașe.

Un turist a rămas șocat când a văzut nota de plată de la un beach bar din Bodrum, prin urmare pentru a nu rămâne singurul uimit, a împărtășit și cu noi poza cu bonul fiscal.

Bărbatul a plătit nici mai mult, nici mai puțin decât – 48 de euro pentru un Kebab și 24 de euro pentru o pizza turcească. Nu s-a scumpit doar mâncarea. Acum plătești pentru un espresso dublu 8 euro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Sursa foto: Daily Mail

Dar asta nu e tot, unii au inventat taxa pentru a te scălda în mare. Ideea îi aparține unui hotel din aceeași stațiune, le cere turiștilor 70 de euro pentru a putea intra în apă, scrie Daily Mail.

Primarul din Bodrum apără prețurile umflate și dă vina Covid

Primarul din Bodrum, Ahmet Aras spune că afacerile se luptă să supraviețuiască după pandemia de coronavirus, iar orașul se bazează cel mai mult pe turism și este „responsabil de a lua tot ce poate din buzunarele turiștilor, chiar și până la ultimul bănuț”

Taxa anti-Covid

Un restaurant din Bruxelles a inventat o ”taxă” Covid-19 de 5 euro la un bon de 61 de euro. Măsura i-a deranjat pe unii clienți, dar și pe mulți alți belgieni care au văzut nota de plată pe rețelele de socializare.

Sursă foto: www.7sur7.b

Presa belgiană susține că nu este o practică ilegală și că mulți patroni din HORECA încearcă să-și recupereze astfel investițiile puse pe seama coronavirusului: măști, gel, viziere.

”Timp de 10 zile am aplicat o taxă antiCovid de 5 euro la fiecare masă din cauza măsurilor de protecție impuse de guvern. Clienții ne-au înțeles” a reacționat patronul.

În România, un bar din Centrul Vechi care a introdus ”o taxă Covid” de 5 lei a fost amendat cu 10.000 de lei.