• Restricțiile au fost parțial anulate în multe țări europene
  • Schimbul valutar de la aeroporturi este de proastă calitate
  • 41 de persoane au furat nisip de pe plajele din Sardinia

Cu relaxarea restricțiilor, vacanța de vară sigur se va simți mai bine decat cea de anul trecut. În multe țări europene, măsurile au fost parțial anulate. Așa că de acum te poți bucura de concediu. Dar trebuie să ai în vedere câteva lucruri esențiale.

Ce lucruri trebuie să luăm în vedere atunci când plecăm în vacanță?

Să nu schimbi banii la aeroport pentru că ratele de schimb valutar sunt de proastă calitate. Pentru cazare, poți alege un Airbnb ca alternativă. Sunt la fel de curate și au acealeași facilități. Nu lua masa în apropierea oricărei atracții turistice majore. Se poate ca prețul să fie dublul iar experiența culinară să nu se ridice la standardele zonei.

41 de turiști au furat nisip din Sardinia

41 de turiști au încercat să părăsească insula cu un total de 100 de kilograme de nisip, scoici și pietre în valoare de 220 de lire sterline. Iar poliția vamală le-a emis amenzi de până la 3.000 de euro. Asta s-a întâmplat acum, dar problema persistă de ceva timp. În 2017, a fost aprobată legea regională prin care se stabilesc amenzi pentru nisip furat. Aici în cazul hoților, nisipul a fost confiscat și adus de autorități înapoi pe plaje.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

În România, poți lua amenzi de până la 13.000 de lei pentru campare ilegală. În perioada pandemiei, trei persoane au fost amendate cu 20.000 de lei pentru că au stat o oră Plaja Modern din Constanța. Astfel, dacă mergi în vacanță, te sfătuiesc să nu furi nisip.