• Noaptea, pe aeroportul Heathrow din Londra vor lucra roboți de curățenie.
  • Aceștia vor folosi raza ultraviolete pentru a ucide virusul și bacteriile.
  • Săptămâna trecută, Marea Britanie a ridicat carantina pentru persoanele care aterizează din 74 de țări și teritorii.

Odată cu relaxarea restricțiilor de călătorie, englezii s-au gândit la noi măsuri de prevenție pentru a limita transmiterea virusului SARS-COV-2 . Prin urmare, pe aeroportul Heathrow din Londra vor fi utilizați roboți de curățenie, scrie Bloomberg.

Roboții vor lucra noaptea și vor folosi raze ultraviolete pentru a ucide virusul și bacteriile, spun reprezentanții aeroportului care nu au menționat câte dispozitive de acest gen au fost alocate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aeroportul instalează, de asemenea, o tehnologie UV pentru a dezinfecta balustradele de la scara rulantă și totodată au implementat metoda de auto-curățare a suprafețelor care sunt atinse deseori, cum ar fi butoanele liftului.

„O sută de lucrători au fost recalificați ca „tehnicieni de igienă” pentru a monitoriza eficacitatea noilor tehnologii și pentru a răspunde la întrebările pasagerilor”, spun reprezentanții aeroportului Heathrow.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a ridicat carantina pentru persoanele care aterizează din 74 de țări și teritorii. Heathrow a declarat luni că numărul de persoane care trece prin aeroport a scăzut cu 95% în luna iunie față de anul trecut din aceeași perioadă.

Marea Britanie a confirmat aproape 300.000 de cazuri de coronavirus și peste 45.000 de decese.