Ce se întâmplă noaptea pe aeroportul Heathrow din Londra: Roboții omoară virusul

Odată cu relaxarea restricțiilor de călătorie, englezii s-au gândit la noi măsuri de prevenție pentru a limita transmiterea virusului SARS-COV-2 . Prin urmare, pe aeroportul Heathrow din Londra vor fi utilizați roboți de curățenie, scrie Bloomberg.

Roboții vor lucra noaptea și vor folosi raze ultraviolete pentru a ucide virusul și bacteriile, spun reprezentanții aeroportului care nu au menționat câte dispozitive de acest gen au fost alocate.

Aeroportul instalează, de asemenea, o tehnologie UV pentru a dezinfecta balustradele de la scara rulantă și totodată au implementat metoda de auto-curățare a suprafețelor care sunt atinse deseori, cum ar fi butoanele liftului.

„O sută de lucrători au fost recalificați ca „tehnicieni de igienă” pentru a monitoriza eficacitatea noilor tehnologii și pentru a răspunde la întrebările pasagerilor”, spun reprezentanții aeroportului Heathrow.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a ridicat carantina pentru persoanele care aterizează din 74 de țări și teritorii. Heathrow a declarat luni că numărul de persoane care trece prin aeroport a scăzut cu 95% în luna iunie față de anul trecut din aceeași perioadă.

Marea Britanie a confirmat aproape 300.000 de cazuri de coronavirus și peste 45.000 de decese.

Exit mobile version