Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Belgia

Sursa foto: Profimedia
  • Ca să intri în Belgia va trebui să completezi un formular online, Passenger Locator Form.
  • Sunt exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului).
  • Decizia intră în vigoare de la 1 august.

Dacă vrei să călătorești zilele astea în Belgia, trebuie să știi că, de sâmbătă, vei fi nevoit să completezi un formular online, Passenger Locator Form, care poate fi accesat la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile belgiene au revizuit condițiile pentru cetățenii care intră în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesențială).

De la această regulă, sunt exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât cea aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului) și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore.

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia să consulte informațiile publicate pe site-ul autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en .

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.