• În lumea senină a călugărilor budiști japonezi, viața capătă o formă împletită cu disciplina și atenția.
  • Japonia oferă locuri de cazare cunoscute sub numele de shukubo sau „a dormi cu călugării”.
  • Taiko sau arta japoneză a tobei se folosește încă din anul 10.000 î.Hr. în cultura lor.

De la o noapte într-un templu budist la tehnici antice de percuție. În lumea senină a călugărilor budiști japonezi, viața capătă o formă împletită cu disciplina și atenția. Meditezi alături de ei, stând adesea în poziție verticală, doar de o pernă modestă. Așa menții o stare constantă de conștientizare prin care experimentezi stilului de viață al unui călugăr, care se învârte în jurul dedicării spirituale și a atenției.

Zilele lor încep cu o ședință de meditație înainte de răsărit, urmată de un mic dejun simplu, cu mâncăruri vegane sau vegetariene. Pe măsură ce soarele răsare, călugării cântă pentru a stimula conștiința de sine și pacea interioară. Dacă vrei să te cufunzi în acest mod de viață liniștit, unele temple din Japonia oferă locuri de cazare cunoscute sub numele de shukubo sau „a dormi cu călugării”. Aceste opțiuni de cazare oferă vizitatorilor o mostră de viață monahală, inclusiv o privire asupra practicilor meditative ale călugărilor.

Ce este taiko sau arta japoneză a tobei?

Aceste tobe tradiționale au fost și sunt de secole o parte vitală a culturii japoneze. Au fost folosite pentru a iniția ceremonii religioase, pentru a stabili ritmul de marș al trupelor în epoca feudală și pentru a chema soldații pe câmpul de luptă încă din anul 10.000 î.Hr. A experimenta taiko înseamnă să fii martor la strigătele pline de viață și la mișcările coregrafice ale interpreților care le reflectă pe cele ale diferitelor arte marțiale japoneze.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Atunci când toboșarii Taiko bat în tobele lor din lemn pot produce un ecou, de până la 120 de decibeli – un zgomot similar cu cel produs de avioanele cu reacție. Astfel, publicul poate simți din plin pulsul intens al bătăilor, una din atracțiile principale ale acestei experiențe artistice.

Citește și: