• Orașul Salta, în nord-vestul muntoasă al Argentinei, și satul El Chaltén, în Parcul Național Los Glaciares din această țară, au atras atenția TIME în acest an.
  • În Marea Britanie, farmecul bucolic al comitatului englez Devon și al orașului Portree, de pe insula scoțiană Skye, primesc anul acesta o distincție.
  • Capitala sud-coreeană Seoul este un sfat de top, la fel ca și provincia indoneziană Bali și insula Boracay din centrul Filipinelor.

Revista americană și site-ul de știri TIME tocmai a publicat lista celor mai frumoase 50 de locuri din lume în 2022. Lista a fost întocmită de rețeaua sa internațională de corespondenți și colaboratori și, spune TIME într-un comunicat, „cu un ochi spre cele care oferă experiențe noi și interesante”.

Printre cele 50 de destinații care au intrat în listă se numără atât marile nume clasice, cât și locuri mai puțin explorate, dar ceea ce le unește este faptul că sunt „înfloritoare, în creștere și în schimbare”, spune TIME, ”trasând o cale spre redresare economică” și „investind în sustenabilitate”.

America de Nord

În Statele Unite, TIME recomandă centrele la modă de pe Coasta de Vest, Portland, Oregon, și San Francisco, Miami, orașul de coastă din Florida, și Detroit, „orașul revenirii” din Michigan. Destinația de schi de iarnă Park City, Utah, primește, de asemenea, un semn de aprobare.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

În Canada, capitala Ontario, Toronto, și micul oraș de surfing Tofino, din Columbia Britanică, sunt preferate, iar mai la nord, Illuissat, pe continentul Groenlandei, se deschide spre Golful Disko, „Marele Canion al Cercului Arctic”.

Destinațiile de plajă mereu populare din Jamaica și Riviera Nayarit din Mexic figurează, de asemenea, pe lista 2022.

America de Sud

Orașul Salta, în nord-vestul muntoasă al Argentinei, și satul El Chaltén, în Parcul Național Los Glaciares din această țară, au atras atenția TIME în acest an.

Rapa Nui din Chile – mai bine cunoscută sub numele de Insula Paștelui – și Insulele Galapagos din Ecuador sunt două minuni vulcanice care au intrat pe listă.

Metropolele pline de viață din Bogota, Columbia, și São Paulo, Brazilia, sunt alte două dintre recomandările urbane ale TIME.

Europa

În Marea Britanie, farmecul bucolic al comitatului englez Devon și al orașului Portree, de pe insula scoțiană Skye, primesc anul acesta o distincție.

Orașele vest-europene Marsilia (Franța), Copenhaga (Danemarca), Skellefteå (Suedia) și València (Spania) primesc toate un semn de aprobare.

Apoi, mai există regiunea italiană Calabria, orașul antic grec Salonic, regiunea portugheză Alentejo și arhipelagul Madeira.

Mica stațiune de schi cehă Dolni Morava și orașul-cetate lituanian Kaunas figurează pe listă, la fel ca și splendoarea istorică a capitalei turcești Istanbul.

Asia-Pacific

Kerala și Ahmedabad din India se numără printre recomandările asiatice, la fel ca și insulele japoneze Setouchi și Kyushu.

Capitala sud-coreeană Seoul este un sfat de top, la fel ca și provincia indoneziană Bali și insula Boracay din centrul Filipinelor.

Marea Barieră de Corali a Australiei și orașul portuar Fremantle primesc amândouă recomandări, la fel ca și Queenstown din Noua Zeelandă, un centru pentru sporturi de aventură pe Insula de Sud.

În cele din urmă, traseul Trans-Bhutan Trail din Bhutan și drumurile istorice ale Mătăsii din Uzbekistan sunt unele dintre cele mai puțin circulate locuri din selecția din acest an.

Orientul Mijlociu

Qatar și capitala sa, Doha, sunt în atenția tuturor în acest an, datorită găzduirii Cupei Mondiale de Fotbal din 2022 în luna decembrie, în timp ce destinația emergentă a porturilor de aventură Ras Al Khaimah din Emiratele Arabe Unite a fost, de asemenea, inclusă în selecție.

Africa

Capitala kenyană Nairobi și capitala rwandeză Kigali sunt alegerile urbane ale TIME din Africa. Franschhoek din Africa de Sud, cunoscută pentru cramele sale, și Parcul Național Zambezi Inferior din Zambia sunt, de asemenea, recomandate.

Parcul Național Hwange din Zimbabwe este ultima selecție de pe continent.

Dincolo de mare

Pentru cei mai neînfricați dintre călători, cele 2022 de selecții ale TIME includ, de asemenea, regiunea polară arctică și Stația Spațială Internațională, care intră pe listă doar pe criteriul de a fi pe orbita joasă a Pământului.