• Revista TIME dezvăluie cele mai frumoase locuri din lume pe care merită să le vizitezi în 2023.
  • Oraşul Timişoara se află în topul celor mai tari locuri din lume, alături de Barcelona, Napoli sau Washington.
  • Lista include locuri inedite și foarte cunoscute, de la Giza și Saqqara din Egipt, unde Marele Muzeu Egiptean, amânat de mult timp, este în sfârșit renovat și redeschis, până la punctul fierbinte al gastronomiei din Dijon, Franța.

Industria turismului revine în 2023, dar nu fără schimbări notabile în ceea ce privește modul și locurile pe care le vizităm. Costurile tot mai mari și interesul sporit pentru sustenabilitate și autenticitate remodelează peisajul destinațiilor de vacanță.

TIME a întocmit o listă a celor mai frumoase locuri din lume în 2023, cele mai intersante destinații de vizitat folosindu-se de recomandări ale propriei rețele internațională de corespondenți și colaboratori, cu precădere spre cele care oferă experiențe noi.

Lista include 50 de locuri inedite și foarte cunoscute, de la Giza și Saqqara din Egipt, unde Marele Muzeu Egiptean, amânat de mult timp, este în sfârșit renovat și redeschis, până la punctul fierbinte al gastronomiei din Dijon, Franța.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Unele dintre destinații impun practici turistice mai durabile pentru a-și proteja frumusețea naturală; arhipelagul Tuamotu din Polinezia Franceză se îndreaptă spre a permite doar un vizitator străin pentru fiecare rezident local. Altele prosperă, cresc și se schimbă, precum orașul Medellín, Columbia, care a înflorit într-o metropolă vibrantă din punct de vedere cultural în anii care au trecut de la moartea lui Pablo Escobar.


Lista din acest an include, de asemenea, reportaje care să îi ajute pe turiști să navigheze în industria uneori haotică a călătoriilor, de la ce să facă atunci când, în mod inevitabil, ceva nu merge bine la aeroport, la modul în care croazierele s-au schimbat de la pandemie și cum să obțină cele mai bune oferte de zboruri și hoteluri.

Topul celor mai frumoase locuri din lume pe care merită să le vizitezi în 2023

Dominica

Barcelona

Ladakh, India

Aarhus, Danemarca

Aqaba, Iordania

Giza și Saqqara, Egipt

Napoli, Italia

Viena

Albania

Rabat, Maroc

Phuket, Thailanda

Vancouver

Timișoara, România, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume în 2023

Brisbane, Australia

Guadalajara, Mexic

Marea Roșie, Arabia Saudită

St. Moritz, Elveția

Ierusalim

Sharjah, Emiratele Arabe Unite

Nagoya, Japonia