• Trei orașe ale României au primit, fiecare, în 2021, până la 1,2 milioane de turiști.
  • Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul celor mai vizitate judeţe din România.
  • Anul trecut, în unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care sub 10% au fost străini.

Trei dintre marile orașe ale României au atras în 2021 între 900.000 și 1,2 milioane de turiști. Judeţul de la malul Mării Negre a avut anul trecut peste 1,2 milioane de turişti, în timp ce Braşovul a înregistrat puţin peste 1 milion de turişti. În ambele cazuri însă, cifrele sunt în creştere faţă de anul anterior.

Pandemia a schimbat harta turistică locală şi a inversat clasamentul celor mai vizitate orașe din România. Pentru prima dată, în 2020 cele mai vizitate judeţe au fost Constanţa şi Braşovul, iar pe a treia poziţie s-a aflat Bucureştiul. Anul 2021 nu a venit cu schimbări privind primele trei locuri în clasament. Bucureştiul era cea mai vizitată zonă din România prin prisma faptului că dispune de cea mai dezvoltată infrastructură hotelieră, care atrăgea anual câteva milioane de turişti, mare parte dintre ei venind în sco­puri de business. Anul trecut, în unităţile de cazare din Bucureşti au ajuns puţin peste 900.000 de turişti.

În 2021, în unităţile de cazare locale au fost înregistraţi 9,2 milioane de turişti, dintre care sub 10% au fost străini.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

în 2021, numărul de turiști străini a urcat cu 83,6% pe an, la 1,82 milioane în perioada ianuarie-decembrie.

Numai în luna decembrie, numărul total de turiști a crescut cu 69,5% anual, în condițiile în care numărul turiștilor străini a fost cu 141% mai mare față de anul precedent.

Noile date includ impactul pandemiei și al măsurilor luate de autorități pentru a limita răspândirea virusului. La momentul cercetării, aproximativ 583 de unități erau închise din cauza Covid-19, potrivit INS.