CEO-ul Ryanair cere reluarea călătoriilor libere. Susţine că varianta Delta a fost gestionată greşit

  • CEO-ul Ryanair a cerut reluarea zborurilor în ciuda variantei Delta
  • M. O’Leary: Delta a fost gestionată greșit din punct de vedere politic
  • Certificatul de călătorie Covid-19 va permite din nou călătoriile gratuite

CEO-ul companiei aeriene de buget Ryanair a cerut joi reluarea călătoriilor libere și a susținut că manipularea variantei Delta a fost „gestionată greșit din punct de vedere politic”.

El și-a susținut afirmația de management defectuos, precizând numărul mare de persoane care au fost vaccinate și eficacitatea sa împotriva variantei delta.

„Nu am prea multe îngrijorări cu privire la varianta Delta. Credem că multe dintre acestea au fost gestionate greșit din punct de vedere politic din două motive. În primul rând, aveți o mare parte atât din populația Regatului Unit, cât și din ce în ce mai mult populația adultă europeană este complet vaccinată, prin urmare nu sunt în pericol. Varianta delta nu este eficientă împotriva vaccinurilor, vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei delta. Toate grupurile vulnerabile de populație din aproape toate statele europene sunt acum complet vaccinate”, a spus CEO-ul Ryanair.

El a mai spus că certificatul de călătorie arată că statutul de vaccin al unui pasager este acum operațional în cea mai mare parte a UE.

„Și, de asemenea, combinația dintre lansarea puternică a vaccinurilor și disponibilitatea acestui certificat digital permite oamenilor să călătorească liber din nou, în și din Portugalia. Deoarece persoanele care călătoresc vor fi fie vaccinate, fie vor avea un PCR negativ”, a mai spus Michael O’Leary.