• Numărul testărilor cerute la privat a crescut în preajma sărbătorilor.
  • În stațiunile noastre montane, gradul de ocupare este de 80%.
  • Doar 2.000 de turiști interesați de plecările peste graniță.

Maldive, Egipt sau Dubai au rămas cele mai căutate destinații ale românilor în această perioadă.

În centrele de testare coordonate de medicul Mihail Pautov s-au făcut peste 200 de teste pe zi. Asta în preajma Crăciunului. Programările din preajma Revelionului depășesc cu mult aceasta cifră.

„Au fost și oameni care au călătorit în țară, dar pentru siguranță s-au testat. Chiar și testarea unui grup de persoane care se duc în vacanță nu te asigură 100% că nu o să scape o persoană care este în perioada de incubație și care îi poate infecta pe ceilalți”, a spus medicul Mihail Pautov.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Șeful ANAT: „Au fost foarte cerute locațiile de self service”

Alex este antreprenor. Are un coffee shop și criza din HoReCa l-a făcut să stea cu sufletul la gură tot anul. Acum tot ce își dorește este un bine meritat concediu. Așa că s-a dus la testare. „Aș vrea să plec pentru două săptămâni în Zanzibar. M-am testat de câteva ori, cred că peste 5 teste, întotdeauna la privat”, a declarat Alex.

„Au fost foarte cerute locațiile de self service, locații mici, închiriate de familii, de prieteni pentru a se gospodări singuri. City break-urile acela consacrate în marile capitale europene au dispărut cu totul în acest sezon. Vorbim de destinații turistice cum ar fi Zanzibar, Maldive. Mai sunt câteva zboruri pe Egipt în perioada sărbătorilor”, a afirmat Dumitru Luca, președinte ANAT.