Compania aeriană Qantas lansează „zboruri misterioase”, excursii de o zi în care pasagerii nu cunosc destinația

Qantas Sursa foto: Profimedia
  • Compania aeriană Qantas lansează „zboruri misterioase” pentru a stimula turismul
  • Sunt excursii de o zi în care pasagerii nu cunosc destinația la îmbarcare
  • Qantas a fost una dintre primele companii aeriene care a oferit zboruri „către nicăieri”

Compania aeriană Qantas lansează „zborurile misterioase” într-un efort de a stimula turismul intern în toată Australia, excursii de o zi în care pasagerii nu cunosc destinația la îmbarcare, relatează BBC. Astfel de excursii au fost populare în anii ’90.

Companiile aeriene din întreaga regiune vin cu strategii diferite pentru a aborda criza indusă de pandemie, Thai Airways anunțând săptămâna aceasta că își va reduce forța de muncă cu 50%.

Transportatorii se confruntă cu o scădere severă a numărului pasagerilor pe fondul „desfășurării neuniforme a vaccinărilor în întreaga lume, care va întârzia redeschiderea completă a frontierelor”, potrivit Asociației Companiilor Aeriene Asia Pacific (AAPA).

Cifrele AAPA publicate săptămâna aceasta au arătat că numărul de pasageri pentru ianuarie a fost de doar 4% față de aceeași lună a anului trecut, când 33,5 milioane de pasageri au zburat în regiune.

Qantas a fost una dintre primele companii aeriene care a oferit zboruri „către nicăieri”, care decolează și aterizează pe același aeroport după zboruri la joasă înălțime peste unele repere emblematice australiene.

Zborurile misterioase sunt cea mai recentă tactică a companiei aeriene australiene de a atrage mai mulți pasageri să zboare.

Zborurile vor fi cu unul dintre cele trei avioane Qantas Boeing 737 din Brisbane, Melbourne sau Sydney, cu tarife economice începând de la 737 dolari autralieni – 577 dolari SUA.