• Compania Midnight Trains vrea să lege Parisul de principalele orașe europene
  • În decembrie 2023 vor pleca în ficare zi astfel de trenuri din Paris

O să vezi ce n-a văzut Parisul! Hoteluri de lux pe șine care vor lega capitala Franței de principalele orașe europene.

Compania vrea să lege Parisul de metropolele situate între 800 și 1.500 de km, dincolo de zonele de pertinență a trenurilor de mare viteză. Trenurile de noapte pe distanțe lungi au fost suprimate în beneficiul transportului aerian, însă goana după transportul ecologic, pe de o parte și aglomerarea cerului european pe de alta, duce la o renaștere a sectorului.

Compania Midnight Trains a sesizat această fereastră de oportunitate. Pe harta sa sunt incluse orașe ca Porto, Madrid, Barcelona, Florența, Roma, Milano, Veneția, Hamburg, Berlin, Copenhaga sau Edinburgh.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Condițiile care vor fi oferite călătorilor care aleg acest mijloc de transport

Designul este foarte avansat însă Compania caută încă un furnizor pentru materialul rulant. Cert este că în decembrie 2023 vor pleca în ficare zi astfel de trenuri din Paris, iar aspectul cel mai atractiv este acela ca toate cușetele vor fi individuale, deci pasagerii nu vor fi obligați să doarmă alaturi de necunoscuți. Practic, „hoteluri pe roți”, cu camere, bai, minibar, televizor și un restaurant.

Midnight Trains spune că nu se vrea o companie de lux, prețurile sale ar trebui să fie competitive în fața zborurilor, dacă luăm în considerare costurile ascunse ale unei călătorii cu avionul, cum ar fi transferul de la aeroport în oraș sau bagajele de cală.

Trebuie să știi că există încă Orient Expresul care leaga Moscova de Paris, operat de ruși. Prețul este însă exorbitant. Austriecii vor să relanseze legătura Paris – Viena, cu un tren ceva mai clasic, încă din luna decembrie a acestui an.