• Zeci de mașini stau la rând la vama Kulata-Promachonas dintre Bulgaria și Grecia
  • Mulți turiști nu au completat actele cerute de autoritățile din Grecia
  • Polițiștii de frontieră verifică testul PCR sau dovada de vaccinare

Înarmează-te cu răbdare dacă pleci în Grecia! Românii care au trecut azi din Bulgaria în Grecia, prin vama Kulata, au stat cu orele la rând.

Verificarea documentelor a durat enorm, pentru că mulți turiști nu aveau formularul Passenger Locator Form, cerut de autorități. Cosmin Vasile, managerul de vânzări al agenției de turism Hello Holidays, a avut parte de o așteptare epuizantă.

„Noi aproximativ trei ore am stat până am reușit să trecem. Problema a fost și cu tirurile, pentru că acolo pe intrare pe punctul de frontieră sunt doar acele două benzi și se formează uneori cozi din cauza tirurilor. Totodată au început să vină și din ce în ce mai multți turiști”, a declarat Cosmin Vasile, manager de vânzări Hello Holidays.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Iuliana își însoțește fiica la un concurs de tenis în Grecia și încă stă la coadă la vama Kulata. Situația este foarte grea: în mașinile care stau la rând sunt și copii mici, de doi-trei ani, care ar putea să rămână fără apă și mâncare dacă rândul nu se mișcă mai repde.

Marius Berca, director operațional la agenția de turis, Christian Tour îți explică ce ai de făcut ca să nu ai surprize neplăcute în drum spre vacanța din Grecia.

„Este într-un fel normal. După cum știți este o perioadă după pandemie, este luna iunie. Oamenii își programează vacanțele, iar la punctul de intrare în Grecia se verifică atât testul PCR cu rezultatul negativ sau dacă au ambele vaccinuri făcute cu rapel la 14 zile”, a declarat Marius Berca.