• Anul acesta, românii aleg să petreacă sărbătoarea de Crăciun în România
  • Multe pensiuni și hoteluri au un grad de ocupare între 50 și 100%
  • De Revelion locațiile exotice sunt căutate fiindcă numărul de cazuri este mic acolo
  • În locațiile exotice vei plăti pentru o vacanță de sărbători de lux și 5.000 de euro

Anul acesta, Crăciunul și Revelionul nu vor mai fi la fel ca în anii trecuți. Dar la români, petrecerea continuă chiar și în pandemie. Valea Prahovei, Sibiu, Maramureș sau Bucovina se bucură de clienți numeroși.

Traian Bădulescu, expert turism: „Foarte multe hoteluri au program gen masă festivă. Multe pensiuni au la ora actuală un grad de ocupare pentru Crăciun și în special Revelion între 50 și chiar 100%. Sunt turiști care preferă să rezerve un hotel cu orice risc, fără să-și primească banii înapoi.”

Iar dacă de Crăciun destinațiile cele mai căutate sunt la noi în țară, de Revelion, locațiile exotice sunt la mare căutare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Alin Burcea, CEO Paralela 45: „Se pleacă în țări exotice pentru că acolo rata infectărilor este foarte mică. Și riscul de infecție e foarte scăzut.”

Traian Bădulescu, expert turism: „În Dubai se poate face un Revelion pornind de la 1.000 de euro până la 5.000 de euro de familie. Sunt cereri pe Istanbul la cele mai bune condiții. Vorbim de hoteluri de 4-5 stele.”

Pandemia ne-a învățat să fim mai flexibili. Chiar și agențiile de turism s-au adaptat. Îți pot reprograma vacanța, în caz că nu mai poți să mergi.