Creștere de 100% față de luna mai la rezervările biletelor de avion. Plătești mai puțin decât anul trecut pentru city-break

Creștere de 100% față de luna mai la rezervările pentru biletele de avion. Cât plătești dacă vrei în city-break Sursă foto: Mediafax Foto
  • Rezervările pentru zboruri din şi spre Europa au crescut cu 100% în iunie
  • Românii călătoresc în medie pe o perioadă de 10 zile
  • Dacă vrei să pleci în city-break, preţurile sunt mai mici faţă de anul trecut

Tot mai multe state au fost adăugate pe lista verde, aşa că ai de unde să alegi dacă vrei să pleci în city-break. Rezervările pentru biletele de avion au crescut cu 100% pentru zborurile din şi spre Europa. Şi în ţara ai început să călătoreşti mai mult cu avionul. Specialiștii Vola.ro spun că rezervările pentru zboruri interne au crescut cu 25%.

Înaintea celor care vor să plece în vacanţă, primele rezervări de bilete au fost făcute de românii care îşi doresc să se întoarcă la locul de muncă din străinătate. Aproape 60% dintre rezervările înregistrate în ultimele 3 săptămâni au fost pentru zboruri doar dus.

Site-urile de rezervări au remarcat o tendinţă de creştere şi pentru zborurile dus-întors, fapt ce confirmă revenirea călătoriilor medicale, de afaceri şi, în ultima instanţă, a vacanţelor. Pe măsură ce statele europene şi-au relaxat masurile de izolare şi distanţare socială, românii au început să rezerve şi călătorii dus-întors cu plecare peste 20-30 de zile. În prezent, durata medie a călătoriilor rezervate este cuprinsă între 10 şi 15 zile.

„Momentan preţurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum şi al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici şi conjuncturale, cuprinse intre 5 şi 10% faţă de preţul biletului de avion în anul anterior”, spune Claudia Tocilă, director de marketing la Vola.ro.