• Uniunea Europeană implementează certificatul de vaccinare.
  • Unele țări vor primi doar turiști vaccinați sau testați.
  • Vei putea să te testezi la Untold.

Tu știi cum o să mergi în concediu vara asta? Uniunea Europeană a anunțat că va implementa certificatul verde. Unele țări vor primi doar turiști vaccinați sau testați negativ. Și unii hotelieri români ar putea condiționa cazarea de dovada vaccinării. Hai să vezi cum o să arate vacanțele tale.

Călin Ile, Federația Industriei Hoteliere din România: „Credem că apariția acestui certificat de vaccinare este un balon de oxigen pentru industria noastră și pentru reluarea călătoriilor. Cred că hotelierii vor avea un an dificil în continuare și vor primi pe toți cei care sosesc la ei. Sigur că vor prefera pe cei care dau dovada că nu expun, atât angajații, cât și ceilalți vizitatori, la riscuri. Drept urmare, prima prioritatea ar fi cei vaccinați, pe urmă cei cu teste PCR dovedite sau cei care sunt imunizați prin boală.”


În schimb, certificatul de vaccinare nu trebuie să fie motiv de discriminare.
Uite ce spune președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor.

Daniel Mischie, președinte HORA: „În momentul în care nu există discriminare, atunci e o măsură bună. Cei care au făcut vaccinul este absolut normal să aibă anumite reguli, sau care un test Covid, iar cei care nu au făcut vaccinul sau nu vor să aibă un test Covid au alte condiții. Dar nu înseamnă că nu sunt primiți în hoteluri. Cei care nu au vaccinul sau nu au test. Pur și simplu vor exista condiții diferite.”


Probabil te întrebi dacă vei putea să mergi la festivaluri vara aceasta. Organizatorii Untold și Neversea spun că da. Ei propun măsuri ca tu să te distrezi în siguranță.

Edy Chereji, organizator Untold & Neversea: „Ne-am făcut și noi un plan, pe care ne-am dori foarte mult să îl putem arăta autorităților din România. Cu anumite măsuri care să asigure accesul în zona de eveniment doar a acelor persoane care nu reprezintă niciun fel de risc pentru cei din jur. Pentru a schimba această percepție că în 2021 ne aflăm în același context ca în 2020. Sunt măsuri cumulative, fie dovada de vaccinare, fie dovada unui test PCR, fie dovada prezenței anticorpilor, fie testarea rapidă pe care noi să o organizăm la intrarea în zona de festival.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI


Nu toți sunt optimiști, deși le e dor să danseze din nou cu prietenii.
Unii nu sunt convinși că festivalurile se vor putea organiza anul acesta.