• Hashtag-ul #TravelTok are peste 11 mld. de vizualizări, iar #TravelTikTok peste 39 de mld.
  • Riscuri: un loc aparent extraordinar poate fi banal, periculos sau supraaglomerat.
  • Poți deveni influencer de călătorie pe TikTok și să călătorești în jurul lumii.

Tot mai mulți oameni se inspiră de pe TikTok pentru planificarea următoarei vacanțe, potrivit CNN.

TikTok este o platformă de social media care îți permite să creezi și să distribui videoclipuri scurte și creative. Dacă îți place să călătorești și să împărtășești experiențele tale cu alții, poți deveni un influencer de călătorie pe TikTok și să beneficiezi de oportunități de a călători în jurul lumii.

Ancuța Mădulărescu, manager de la Agentia de Turism IDEAL TRAVEL TOUR. dezvăluie cu ce ne-ar putea ajuta platforma în călătorii.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

,,TikTok ne poate ajuta în a alegerea unei vacanțe prin faptul că marea majoritatea influencerilor au fost și au vizitat țara respectivă și destinația implicit, dar și cazarea pe care o prezintă. Cele mai multe dintre ele sunt documentate. Arată obiective sau locații mai puțin știute și unele pot fi de bun ajutor turistului ce i se prezintă altceva față de ce se știe deja”.

Florin Țincu, agent turistic, susține că TikTok trebuie utilizat cu atenție și că trebuie să ținem cont de două elemente:

,,Până în 45 ani trebuie să folosim zborurile lungi pentru că le suportăm mai ușor. După 45 ani putem să călătorim în zona noastră tradițională, Europa. Și doi, căldura începe să devină o prezență neplăcută și deranjantă în viața noastră și ar trebui să ne uităm către alte zone exotice ca Țările Nordice, Marea Nordului….”

Ce ne poate spune Florin Nino, travel blogger, care folosește TikTok în deplasare.

,,Salutări din Insula Skyatos de unde voi pleca astăzi, cătreo altă destinație. Dpmdv, TikTok e bun, dar e bun în special dacă urmărești oameni de travel. Eu de exemplu urmăresc câțiva vloggeri români, ca HaiHui în Doi sau Aer de Vacanță care fac niște tiktok-uri foarte faine sau dau informații reale legate de biletele de avion , legat de cazări , de prețurile cazărilor. Da, există și video-uri care te induc în eroare, alea sunt în mod special făcute să facă cât mai multe vizualizări, dar omul e dezamăgit la un moment dat”.