Danemarca a inclus România pe lista țărilor „închise”. Turiștii români nu mai sunt primiți de la 1 august

Sursă foto: Profimedia
  • Autorităţile daneze au anunţat, joi, noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Danemarcei
  • Turiștii români nu vor mai fi primiți în Danemarca de la 1 august
  • România a fost inclusă pe lista ţărilor „închise”, alături de state precum Bulgaria, Luxemburg și Portugalia.

Danemarca a inclus România pe lista ţărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile daneze, cetăţenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat, conform listei stabilite de autorităţile daneze competente.

Pentru informaţii în limba română privind lista de „motive întemeiate”, este recomandată consultarea site-ului Ambasadei României la Copenhaga, la link-ul: http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343.

Intrarea cetăţenilor care vin din România şi care au un motiv întemeiat pentru intrarea pe teritoriul Danemarcei va fi permisă fără prezentarea unui test COVID-19. În cazul în care aceştia prezintă simptome clare de infecţie (tuse uscată, febră etc), autorităţile daneze pot refuza intrarea.

Cetăţenilor români cu drept de şedere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

Tot de la 1 august 2020, nu va mai fi permisă intrarea pe teritoriul Regatului Danemarcei în scop turistic cetăţenilor care vin din România.

Cu privire la tranzit, autorităţile daneze au precizat că acesta va fi permis în anumite condiţii. Astfel, în cazul deplasării în scop turistic într-o altă ţară decât Danemarca va fi solicitată dovada unei rezervări la o unitate de cazare din afara Danemarcei. În cazul deplasării într-o altă ţară pentru unul dintre motivele prevăzute în lista de „motive întemeiate” indicată anterior.

Persoanelor cu simptome clare de infecţie (tuse uscată, febră etc) nu le va fi permisă tranzitarea teritoriului Danemarcei.

Informaţii suplimentare cu privire la noile măsuri sunt disponibile aici (limba engleză).

MAE reaminteşte că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Copenhaga – 0045 27 35 55 37.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet:

https://www.mae.ro/node/51908

http://copenhaga.mae.ro/

http://www.mae.ro/.