• Ribadavia este un oraș din Spania care a păstrat elemente arhitecturale antice.
  • Peste 30.000 de vizitatori participă anual la „Festa da Historia”.
  • Localnicii se îmbracă în haine medievale și plătesc cu „maravedi”.

Spania are multe orașe care își conservă cartierele evreiești de acum 5 secole, orașul Ribadavia din nordul țării se întoarce în fiecare an în istorie, pentru câteva zile, iar toți localnicii se îmbracă în haine medievale și recreează o nuntă, iar cavalerii și domnițele sunt văzute pe străzi.

Spania are avantajul de a-și fi conservat multe castele, orașe și astfel de cartiere care acum 500 de ani erau locuite de evreii sefarzi sau de musulmumani. Iar orasul Ribadavia a fost o capitala a regatului Galiciei acum 1000 de ani.

„Festa da Istoria” dureaza un weekend, timp in care centrul istoric al orasului se transformă în cadrul acestui festival unic care reconstituie atmosfera evreiască din Evul Mediu. Această sărbătoare extraordinară, cunoscută deja în 1693, are o mare putere de atracție. Vin peste 30.000 de vizitatori și majoritatea localnicilor se implica. Oamenii se îmbracă în haine mediveale, cavalerii și păpușarii se plimbă pe străzi, se recreează o nuntă evreiască, iar meșterii își oferă obiectele clientilor la piață.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Atmosfera medievală atrage turiștii

Atmosfera medievala este ceea ce atrage cel mai mult aici, la Ribadavia. Se poate plăti doar cu maravedi, moneda care exista inaintea Regilor Catolici. Se organizează turniruri și lupte intre cavaleri. Se prezinta spectacole de teatru. Unul este despre un barbat care denuntase in fata Inchizitiei o familie pentru practicarea iudaismului. Dacă mergi la Ribadavia ai ocazia perfectă să cunoști o istorie care ne poate învăța multe și astăzi.

Spania medievală, înainte de expulzarea evreilor din 1492, era o societate în care crestinii, musulmanii si evreii trăiau în armonie, iar cetățile prosperau. Creștinii și evreii au trăit în armonie la Ribadavia și chiar au luptat împreună impotriva englezilor la sfârşitul secolului al XIV-lea. Fiesta istoriei de la Ribadavia se organizează deja de 30 de ani, iar autoritățile locale speră să tranforme festivalul intr-un eveniment de interes international.

Citește și: