• Cipru promite să achite cheltuielile medicale pentru turiştii care se îmbolnăvesc de coronavirus pe insulă
  • Autorităţile speră ca astfel să stimuleze turismul şi să atragă cât mai mulţi vizitatori
  • Până acum, în Cipru au fost confirmate 939 de cazuri, din care 594 au fost declarate vindecate și au murit doar 17 oameni pe insulă

Cu doar 939 de cazuri de Covid-19 şi 17 decese, Cipru mizează pe imaginea sa de destinaţie „sigură“ şi se pregăteşte de sezonul estival. În plus, autorităţile „îşi asumă responsabilitatea de a suporta costurile aferente îngrijiriilor medicale pentru turiştii testaţi pozitiv în timpul sejurului“ pe insulă. De asemena, ajutorul le va fi acordat şi membrilor familiei şi contacţilor apropiaţi. 

France 24 scrie că ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor şi Turismului au prezentat într-o scrisoare adresată companiilor aeriene şi operatorilor de zboruri măsurile introduse pentru a-ți garanta siguranța, ca turist. Guvernul din Cipru promite să acopere integral costurile îngrijirilor medicale, precum şi cheltuielile de cazare şi masă, în condiţiile în care se dovedeşte că te-ai îmbolnăvit pe teritoriul ţării. Ca pacient vei suporta doar „costul transferului la aeroport şi al zborului de repatriere“.

Trebuie să știi că începând cu 9 iunie, aeroporturile din Cipru se vor redeschide pentru zboruri din 13 ţări cu risc „scăzut“, printre care se numără Grecia, Germania, Austria şi Malta. Cursele aeriene din Marea Britanie şi Rusia nu au primit undă verde pentru a ateriza pe teritoriul cipriot.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dacă vei intra, în calitate de turist, în ţară între 9 şi 19 iunie trebuie să prezinți un certificat care să ateste faptul că nu ești bolnav de Covid-19. Începând cu 20 iunie, certificatul nu va mai fi necesar şi alte ţări ar putea fi adăugate listei actualizate săptămânal.