De la debutul pandemiei, mulți dintre părinți au ales să-și facă vacanțele în țară. Astfel că destinațiile child friendly au fost în topul preferințelor.

Părinții urmăresc cazări izolate, departe de aglomerație, dar care să ofere suficiente activități pentru cei mici. Laura Vereha este travel blogger și spune că găsim din plin cazări în mijocul naturii, unde te poți bucura de peisaje pitorești,
însă sunt destule care nu au toate serviciile incluse.

Nu toate oferă mâncare. Așa că ar trebui părinții să-și dea seama cam ce ar avea nevoie. Sunt locuri pe care le știm care sunt foarte atenți la nevoile celor mici, inlcusiv în meniu există produse fără alergeni. De exemplu, există o pensiune în Runcu, Dâmbovița. Pot face călărie și au asigurate toate mesele”, a spus Laura, vlogger la Călător în bascheți.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tot mai mulți proprietari de pensiuni încearcă să se adapteze la cerințele turiștilor care le trec pragul. Oferă fel de fel de facilități pentru cei mici, precum locuri de joacă și piscine. Uite câteva sugestii pentru vacanța din această vară.

Sunt foarte drăguțe, iar cei mici se vor bucura să intre exact în lumea poveștilor, unde o noapte de cazare costă în jur de 400 de lei pentru două persoane. În Apuseni, sunt trei case maramureșene aflate pe coama unui deal unde cei mici pot alerga, pot sta în natură. Vă puteți duce în Delta Neajlovului unde cei mici pot face tiroliană”, a mai spus Laura.

Andreea Popescu este o adolescentă îndrăgostită de natură. Și mai ales de munte. Este de părere că zonele montane reflectă valorile tradiționale ale României, care sunt greu de găsit în locurile puternic urbanizate din prezent.

„Îmi plac zonele montane, care și-au păstrat sălbăticia, zonele foarte puțin urbanizate. Însă la polul opus îmi plac și decorurile citadine din orașele montane, precum Brașov, Sibiu, Sinaia”, a explicat Andreea Popescu.

Roxana are doi copii și își face vacanțele în străinătate. Spune că destinațiile turistice din afară sunt mai bine promovate, găsește mai ușor obiective care să includă distracții pentru copii și nu are încredere în serviciile oferite în România.

Totdeauna ne-a plăcut să descoperim și culturi noi și obiceiuri noi și în același timp chiar nu am găsit la noi atracții turistice care să ne mulțumească și pe noi ca adulți și pe ei ca și copii. La mare, în niciun caz nu mă duc la noi pe litoral. Am prefarat vacanțele în Turcia sau în Bulgaria”, a afirmat Roxana.