• În Islanda, cel mai cald e în iulie, când temperatura medie este 13 grade.
  • Prețul pentru un sejur de o săptămână pornește de la 1.600 de euro.
  • Sorin a vizitat 55 de țări și vrea să revină în Islanda, pentru peisajele unice.

E caniculă în jumătate de țară, iar tu nu mai știi cum să te răcorești. Îți dau un pont: hai în Islanda, unde acum sunt maximum 20 de grade.

Restricțiile aplicate în Islanda

Islanda nu are restricții. De aproape o lună autoritățile au ridicat toate măsurile. În plus, țara este pe lista verde, așa că nici la întoarcerea în România, nu ai nicio problemă.

Acesta este încă un motiv să vizitezi țara ghețarilor, a vulcanilor și a peisajelor de basm. Așa cum a descris-o Sorin, un IT-ist împătimit de călătorii. A fost în 55 de țări, dar în Islanda ar mai merge cel puțin încă o dată. Chiar dacă abia s-a întors.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Cum s-a adaptat Sorin la temperaturile din Islanda

Mai greu. Pentru că a fost o diferență uriașă. A plecat de la 32 de grade Celsius și după vreo 4 ore a ajuns la 3 grade Celsius Celsius.

Spunea că nu înțelegea de ce în aeroport, ceilalți pasageri se uitau ciudat la el, până să își dea seama că era singurul în tricou și pantaloni scurți. Pe Sorin mai mult l-a impresionat vulcanul care erupe de câteva luni bune continuu și Laguna Glaciară.

Un sejur în Islanda costă cel puțin 1600 de euro. Cum sunt prețurile la alte servicii și produse

De vreo 4 ori mai mari decât la noi, spunea Sorin. Dacă vrei să mergi pe cont propriu și să iei țara la pas, trebuie să îți rezervi cazarea din timp, pentru că nu prea găsești loc de pe o zi pe alta.

Și localitățile sunt la distanțe mari unele de altele. Sorin mergea chiar și 50-60 de kilometri fără să găsească vreo așezare. Așa că, dacă închiriezi mașină și te plimbi, ai grijă să nu-ți lipsească nimic din portbagaj.