Destinațiile child friendly, în topul preferințelor românilor. Unde își pot petrece familiile vacanțele

Laura Vereha este travel blogger și spune că găsim din plin cazări în mijocul naturii, unde te poți bucura de peisaje pitorești, însă sunt destule care nu au toate serviciile incluse.

„Nu toate oferă mâncare. Așa că ar trebui părinții să-și dea seama cam ce ar avea nevoie. Sunt locuri unde, în meniu, există produse fără alergeni. De exemplu, există o pensiune în Runcu, Dâmbovița. Pot face călărie și au asigurate toate mesele”, a povestit bloggerița.

Tot mai mulți proprietari de pensiuni încearcă să se adapteze

Oferă fel de fel de facilități pentru cei mici, precum locuri de joacă și piscine.

„În Apuseni, sunt trei case maramureșene aflate pe coama unui deal unde cei mici pot alerga, pot sta în natură. Vă puteți duce în Delta Neajlovului unde cei mici pot face tiroliană”, a explicat Laura Vehera.

Andreea Popescu este o adolescentă îndrăgostită de natură și mai ales de munte. Este de părere că zonele montane reflectă valorile tradiționale ale României, care sunt greu de găsit în locurile puternic urbanizate din prezent.

„Îmi plac zonele montane, care și-au păstrat sălbăticia, zonele foarte puțin urbanizate. Însă la polul opus îmi plac și decorurile citadine din orașele montane, precum Brașov, Sibiu, Sinaia”, ne povestește Andreea.

Roxana are doi copii și își face vacanțele în străinătate. Spune că destinațiile turistice din afară sunt mai bine promovate, găsește mai ușor obiective care să includă distracții pentru copii și nu are încredere în serviciile oferite în România.

„Întotdeauna ne-a plăcut să descoperim și culturi noi, și obiceiuri noi, și în același timp chiar nu am găsit la noi atracții turistice care să ne mulțumească și pe noi ca adulți, dar și pe cei mici. La mare, în niciun caz nu mă duc la noi pe litoral. Am prefarat vacanțele în Turcia sau în Bulgaria”, e de părere mămica Roxana.

Exit mobile version