• Revelionul în Zanzibar costă 1.300 de euro de persoană pentru cinci nopți de cazare
  • Zbor direct din București către Maldive pentru Revelion costă 1.815 euro
  • În Zanzibar nu e nevoie să te testezi pentru coronavirus

Tu ce faci de Revelion? Probabil te întrebi în fiecare zi, mai ales că se termină un an atipic. Cheful de ducă se face simțit, iar printre preferințele românilor se numără, și în acest an, destinațiile exotice.

Adrian este hairstylist și a vrut să petreacă sărbătorile de iarnă sub un soare puternic. A plecat în Zanzibar pe 13 noiembrie și se întoarce abia în ianuarie.

Adrian Perjovschi, hairstylist: „Este mai bine la căldură. Este un loc mult mai safe pentru ca nu este aşa aglomerat aici. (…) Ca și chetulială cam 400 de euro pe săptamană minim doar cazarea.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Răzvan Pascu este consultant turistic și îți spune dintre ce variante mai poți alege.

Răzvan Pascu, consultant marketing turistic: „Tanzania nu cere testare. (…) De Crăciun e charter pe Laponia. Nu e nevoie tot timpul de test, depinde de destinaţie. De exemplu, Dubai îl cere, Maldive îl cere, dar Mexic nu cere, Zanzibar nu cere.”

Prețul unui pachet pornește de la 500 de euro și poate ajunge la câteva mii de euro

Marius Berca, reprezentantul unei agenții de turism, spune că anul acesta se observă o creștere a cererilor în zonele exotice.

Marius Berca, manager operațional Christian Tour: „Opțiunile au fost pentru Egipt. Pachetele pleacă de la 536 de euro de persoană pentru 7 nopți de cazare cu all inclusiv și masă festivă în noaptea de Revelion. Pentru noi este foarte important ca turiștii să meargă să-și facă vacanța, să se întoarcă în siguranță acasă.”

Irina Ana este organizator de evenimente. Este obișnuită cu călătoriile. Iar anul acesta, de Revelion, a ales ca destinație Mexic.

Irina Ana, organizator de evenimente: „Am plătit aproximativ 3.000 de euro pe această vacanță, vom sta nouă zile. E o țară colorată, frumoasă, oamenii sunt foarte binevoitori, mâncarea este foarte bună, temperaturile sunt ideale, o să stăm la plajă, o să vizităm, o să petrecem foarte mult timp în aer liber.”