• Prețul biletelor a crescut, în medie, cu 21% la zborurile din Italia și Germania.
  • Italia, Germania, UK, Spania și Franța sunt principalele țări unde sunt români.

Parcă bate vântul prin Aeroportul Otopeni anul ăsta, deși până anul trecut, în perioada asta era extrem de aglomerat. Cei mai mulți dintre cei 4-5 milioane de români care locuiesc peste granițe se reuneau cu familia rămasă aici, în România. Italia, Germania, Marea Britanie, Spania, dar și Franța sunt câteva dintre țările în care conaționalii noștri și-au găsit noua casă.

„O tremie dintre acesti români obișnuiau să se întoarcă acasă în această perioadă. Acum, din cauza lipsei cererii, numărul zborurilor din statele europene unde locuiește o mare parte din diaspora, a scăzut cu 72%. Într-adevăr, zborurile sunt mai scumpe cu 21% în medie, dar asta, din nou, are legătură cu cererea foarte scăzută. De exemplu, ca să ajungi din UK în România, plătești circa 172 de euro. Mai mult cu 19% decât în 2019, în cazul acesta. Italia este destinația care are prețuri mai mici cu 15% comparativ cu anul trecut”, a transmis Amy Abăluță, corespondent Aleph News.

Frica de Covid, o posibilă cauză

„Dar chiar și cu aceste prețuri ceva mai mari, să știi că cel mai ieftin zbor din 2020 a fost de doar 5 euro și 75 de cenți. Anul trecut, cel mai ieftin a fost 12 euro de persoană dus-întors. Cred că este vorba doar de frica de COVID-19. Deoarece a crescut cu 38% interesul pentru asigurări medicale. Deci chiar și cei puțini care încă se mai întorc, sunt mai precauți. Într-adevăr, când vii din multe țări trebuie să stai în carantină. Dar sunt și cazuri mai fericite, cum e Italia, unde nu mai ești nevoit să stai în carantină”, a adăugat corespondentul Aleph News.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Media prețurilor la biletelede avion comparativ cu 2019: mai mari cu 21% (zboruri):

  • Marea Britanie- România: 172 euro/persoană(creștere cu 19% față de anul precedent)
  • Franța- România: 186 euro/persoană(creștere de 22% față de 2019)
  • Germania- România: 168 euro/persoană(creștere de 15% față de 2019)
  • Spania- România: 185 euro/persoană(creștere de 27% față de 2019)
  • Italia- România: 95 euro/persoană(scădere de 15% față de 2019)