Din 1 iulie, ai nevoie de cod unic de bare ca să intri în Grecia. Ce trebuie să scrii într-un formular online

  • Începând cu 1 iulie, grecii intră în valul 2 de relaxare, dau acces către insule şi reiau cursele aeriene
  • Grecia primeşte turişti din 29 de ţări, inclusiv România
  • Dacă vei pleca în Grecia, vei fi obligat să completezi un formular online, cu 48 ore înainte de a trece graniţa

Grecia se teme de creşterea numărului de persoane infectate, însă nu renunţă la noua etapă de relaxare. Dacă pleci în Grecia, din 1 iulie vei fi monitorizat printr-un formular online.

Eşti obligat să completezi acest formular înainte să ajungi la graniţă. În formular vei da date personale, vei spune ce ţări ai vizitat în ultimele zile, dar şi unde şi cum vei fi cazat în Grecia.

Uite ce spune Mădălin Măncilă, director agenție de turism: „Începând cu 1 iulie, Grecia a impus acest chestionar online, această declaraţie care va fi completată online, cu 48 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul lor. Această declaraţie se găseşte pe site-ul travel.gov.gr. Toate aceste chestionare vor fi, practic, centralizate de către autorităţile din Grecia, iar în urma completării acestui formular, practic, se va emite un cod de bare care va reprezenta dovada faptului că ai completat acest chestionar.“

„În funcţie de numărul de turişti care vor trece pe la graniţă, grecii vor şti şi care va fi capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră“, îți mai explică el.