• Cancelarul Sebastian Kurz insistă ca sezonul să înceapă în decembrie
  • Franța, Germania și Italia vor ca țările UE să țină pârtiile închise până la anul
  • Localitatea Fucking din Austria își schimbă numele în Fugging

Din lockdown, direct pe pârtie! Așa va fi în Austria, care a început deja să-și pregătească stațiunile de schi pentru turiști. Cancelarul Sebastian Kurz insistă ca sezonul să înceapă în decembrie, după ce se termină carantina națională.

Austria este pe cale să dea lovitura în această iarnă. Italia, Germania și Franța nu vor să deschidă pârtiile înainte de ianuarie, spre disperarea hotelierilor.

Turiștii care vor vizita Austria în această iarnă și de acum încolo vor avea cu o atracție mai puțin. Un mic sat renumit în toată lumea pentru numele său, Fucking, a decis să-l schimbe. Localnicii s-au săturat de faima nedorită și de glumele nesărate. Așa că, de la 1 ianuarie, satul se va numi oficial Fugging.

Mircea Topologeanu este unul dintre fanii pârtiilor de schi din Austria, merge în fiecare an și se află deja acolo în vacanță cu familia. Vestea că pârtiile s-ar putea deschide îl face foarte fericit și nu vede în asta un pericol de infectare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Mircea Topologeanu: „Wow! Dacă se deschid sunt cel mai fericit, abia aștept, o să stau până se termină dacă se poate. În mod sigur este cel mai puțin periculos aici pentru că nu se formează cozi pentru că sunt foarte multe telescaune, telecabine, teleschiuri pe care poți să le folosești și poți să urci în câteva secunde cu riscuri minime.”

Până acum restricțiile au ținut ascensoare închise în Italia, Franța, Germania și Austria, precum și în țările din Est. Ei avertizează că vor avea daune economice ireversibile dacă nu li se permite deschiderea în acest sezon. Și în România s-a început pregătirea pârtiilor cu zăpadă artificială.