• O noapte la all-inclusive 4 stele costă 320 euro
  • Dragoș Răducan, FPTR: Nu ne putem compara cu bulgarii
  • Dragoș Răducan, FPTR: Bulgarii și turcii au gândit special conceptul
  • Dragoș Răducan, FPTR: La noi, hotelurile anilor ’70 au fost adaptate

Litoralul românesc, un amestec cu de toate. Dar restant fix când vine vorba despre conceptul de turism care oferă o experiență completă: „all inclusive”-ul.

Pe litoralul românesc 1.581 de hoteluri așteaptă în 2021 turiști. Doar 25 cu serviciile cele mai căutate de românii care merg prin vecini – în țări precum Bulgaria sau Turcia. România pierde cursa atragerii celor interesați de o vacanță cu mâncare și băutură la discreție.

Oamenii din domeniu pun asta pe seama faptului că bulgarii și turcii au construit de la zero hoteluri și resorturi special gândite pentru experiența all inclusive, în timp ce românii doar au transformat hotelurile comuniste.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Nu se pot compara serviciile din România cu cele din Bulgaria și Turcia pentru că all inclusive este un concept care pornește de la construcție. (…) În plus, nu e o afacere bună pentru că în România prețul alimentelor comparativ cu Turcia e mai mare”, a explicat Dragoș Răducan, vice-președinte Federația Patronatelor din Turismul Românesc, conform ZF.

Am vrut totuși să vedem cum arată o zi la all inclusive pe litoralul românesc într-unul dintre puținele hoteluri care oferă asta. Uite ce-am găsit.

„Oaspeții noștri încep să-și rezerve camerele încă de la începutul anului, se fac rezervări încă din septembrie. Sunt și oaspeți care vin din străinătate pentru a petrece o vacanță la noi. Nu avem o țară exactă, însă au venit și din Turcia, Spania, Grecia.

La oferta de all inclusive oaspeții noștri se bucură atât de acele trei mese care sunt incluse. Pe lângă acestea, au gratuit la barul all inclusive de pe plajă cât și de la piscină și când servesc mesele, băuturile de la mese. Se bucură de cele 7 piscine, o plajă privată, o parcare privată, șezlongurile sunt incluse in preț, pe lângă acest lucru avem și baza sportivă”, a spus Iulia Ghiță, shift leader hotel 4 stele.

În Bulgaria nu, am fost în Egipt anul acesta însă în opinia mea este raportul preț calitate este mult mai bun în România, chiar dacă nu se spune lucrul acesta. Este cel mai convenabil din punct de vedere al mâncatului pentru copii și ceea ce ne oferă”, a povestit Luminița Chiriac, turist.

Dacă vrei să-ți petreci o vacanță la malul mării, la un hotel de patru stele în regim all inclusive, vreau să știi că trebuie să plătești cel puțin 320 de euro pe noapte, dar ai un mare avantaj, îți poți lăsa copiii să se joace liniștiti în atelierele de creație, iar tu poți să-ți petreci timpul la piscină sau distrându-te.